promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az vagy, amit megeszel - akkor megmutatjuk, hogy mit egyél a tökéletes bőrért
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az vagy, amit megeszel” nem is lehetne igazabb, ha az egészséges bőrről van szó. Szerencsére ez a pár arc üdeségét fokozó étel, bármilyen életkorban megőrzi bőrödnek egészségét és ragyogását.

Fűszerezz kurkumával

A gyulladás elkerülése érdekében kurkumával főzzünk Ez a gyulladáscsökkentő fűszer felerősíti a zöldség- és húsételek (a turmixokról és teákról nem is beszélve) ízét, és aktív összetevőjének, a kurkuminnak köszönhetően az egészséges bőrt is elősegítheti, megszabadítja a gyulladt pattanásoktól.

Igyál sok vizet

„A bőröd a legnagyobb szerved, ami tükrözi azt, ami a testedben zajlik” Lehet, hogy a víz ivását sokan teljesen feleslegesnek tartják, de a legtöbb ember nem fogyaszt megfelelő mennyiségű folyadékot és ez a H20 hiány száraz bőrhöz vezethet, különösen télen. A szépségdiéta során napi 8-10 csésze víz fogyasztását javasolják szakértők az egészséges bőr érdekében.

Egyél lazacot a ragyogó bőrért

„Az emberek elhalmozzák magukat táplálónak kikiálltott hidratáló krémekkel, de ha nem belsőleg kezelik bőrproblémáikat, akkor nem kapják meg azt a természetes ragyogást, ami hossza tart és látványos”  Az egyik összetevő a ragyogó, egészséges bőr eléréséhez, hogy növeljük az omega-3 zsírsavak bevitelét, amelyek általában megtalálhatók az olajos halakban. „Az omega-3 zsírsavak segítenek a bőrnek a salakanyagok eltávolításában és a nedvesség megkötésében” Ha nem rajongsz a halért, vannak már vegetáriánus omega-3-források, mint pl.chia-, len-, dió- és kenderolajat, amit használhatunk a főzés során.

Egyél édesburgonyát, hogy eltüntesd a foltokat

Amikor gyors és finom ételekre vágyunk, hajlamosak vagyunk a magas glikémiás indexű élelmiszerek, például a finomított szénhidrátok után nyúlni, majd gyulladt pattanások hálálják meg ezt a kihágást.

Az egészséges bőr feláldozása nélkül állítsd helyre a bőröd úgy, hogy piríts néhány édesburgonyát. Ez a laktató köret dupla mennyiségű antioxidánst és rostot tartalmaz, anélkül, hogy a vércukorszintet csökkentené.

Egyél paradicsomot a bőröd védelme érdekében

A szív-egészségügyi előnyök mellett, mint például a stroke kockázatának csökkentése, a tanulmányok azt mutatják, hogy a paradicsom jót tesz a bőrnek. A likopin, amely a paradicsom fontos összetevője, hogy fokozza a bőr természetes védelmét az UV-sugárzással szemben.

Egyél kivit a telt bőrért

A C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek segítik a szervezetet a kollagén termelésében, amely fehérje elősegíti a bőr rugalmasságát, és fontos szerepet játszik a gyógyításban is. A kivit ajánlják a szakértők a többi C-vitaminban gazdag termék helyett, mert ezekből a  gyümölcsökből csak egy darab is biztosítja a napi ajánlott C-vitamin bevitel 100 százalékát – az ízletes csemege jó E-vitamin-forrás, és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megvédeni a bőrsejteket a károsodástól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás