promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálfélelme volt: Kóbor János zenésztársát Budapesten támadták meg és rabolták ki
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Omega dobosával ráadásul a saját lakásában történt meg a szörnyű eset.

Debreczeni Ferenc még 1970-ben léphetett fel az akkori zenekarával az Omega előtt. Laux József egy év után távozott a zenekarból, és az Omegának annyira megtetszett Debreczeni tehetséges játéka, hogy rögtön ő léphetett a helyére.

A közönség Prágában láthatta először vele felállva az együttest, aztán jöttek a nagyobbnál nagyobb sikerek.

Debreczeni Ferencnek sok zenésztársától, Mihály Tamástól, Benkő Lászlótól, és Kóbor Jánostól is el kellett búcsúznia.

Az Omega frontembere tavaly december elején hunyt el koronavírusban. A zenész hamvainak egy részét pont a Szent István-bazilikában helyezték végső nyugalomra, míg Balatonaligánál a tó közepén engedték el a másikat, szóval teljesült Kóbor János végakarata.

Most Debreczeni Ferenc újabb szörnyűséget élt át, mivel a budapesti otthonában támadták meg álmunkások. A legendás dobost megfenyegették, megzsarolták, a falhoz szorították, majd 80 ezer forint készpénzzel távoztak, de eredetileg 440 ezret követeltek tőle az ereszcsatorna kijavításáért, amit ráadásul a bűnözők tettek tönkre.

„Egyedül voltam otthon. Nem találtam a készüléket, de az öt fickó addigra már ott volt, bent a házban, s azt mondták nekem: fizessek négyszáznegyvenezer forintot, mert ez jár nekik. Döbbenten néztem rájuk: hülyének néztek? De akkor már a falhoz nyomtak és mondták, hogy eltörik kezem-lábam, ha nem fizetek. Halálfélelmem volt”

- mesélte a Blikknek a dobos, aki feljelentést tett a rendőrségnél.

A lap megemlítette, hogy a II. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján rendelt el nyomozást az ismeretlen tettesek ellen.

Az Omega menedzsere, Trunkos András is megszólalt, aki szerint felháborító és megbocsáthatatlan, amit a dobossal tettek. Soha nem látta még Debreczeni Ferencet annyira felzaklatva, amikor a művész elmesélte ezt a történetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás