promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így reagált Vlagyimir Putyin II. Erzsébet halálhírére - Ezt üzente a brit királyi családnak az orosz elnök
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin meglepő üzenetet küldött a brit királyi családnak II. Erzsébet halála után.

Szeptember 8-án rengetegen elkezdet aggódni, mikor kiderült, hogy aggasztó egészségügyi állapotba került II. Erzsébet. A családja egyből elindult felé a hír hallatán, ez pedig tovább fokozta a feszültséget, hiszen ebből sejteni lehetett, hogy valami tényleg nem jó. Végül beigazolódott sokak félelme, és este a brit királyi család bejelentette, hogy 96 éves korában a skóciai rezidenciáján elhunyt a királynő.

Az egész világ gyászolja most II. Erzsébetet, hiszen ő nemcsak egy egyszerű uralkodó volt, hanem egy igazi ikon is, aki a halálával a britek nemzeti identitásából is kiragadott egy darabot. Nem csoda, hogy a szomorú hír hallatán még az éppen az ukránokkal háborúzó orosz elnök, Vlagyimir Putyin is üzenetet küldött a brit királyi családnak, illetve a királynő utódjának, III. Károlynak.

„Őfelsége neve elválaszthatatlanul összekapcsolódik az Egyesült Királyság legújabb kori történelmének legfontosabb eseményeivel. II. Erzsébetet sok évtizeden át méltán szerették és tisztelték alattvalói, és a nagyvilágban megbecsülés övezte. Bátorságot és kitartást kívánok Önöknek e súlyos, pótolhatatlan veszteség idején”

üzente Vlagyimir Putyin.

Sokan meglepődtek az orosz elnök kifejezetten kedves, támogató reakcióján, hiszen ritkán kommunikál így Putyin, de ebből is látszik, hogy II. Erzsébet halála tényleg egy történelmileg is fontos, szomorú esemény, ami jelenleg szinte minden felett áll.

Az oroszok amúgy nemrég kivetettek egy elég furcsa szankciót, ugyanis örökre kitiltottak Oroszországból 25 embert, a listán pedig szerepel két olyan hollywoodi híresség is, akiket Magyarországon nagyon sokan kedvelnek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás