promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő kincset talált a konyhája alatt, közel 130 millió forintot ér az, ami ott lapult
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Konyha alatt ritkán találnak ilyen kincseket.

Az elmúlt pár évben óriási divat lett a TikTok-on, hogy a kezdő influenszer emberek, új ingatlanba költözők, lakásfelújítók és szimpla leleplezők feltöltik videóikat a közösségi oldalra, amelyben a házakban és lakásokban talált titkos átjárókról, sosem látott alagutakról, szobákról vagy éppen elképesztő felfedezésekről adnak számot. Olykor tényleg megdöbbentő felvételek látnak napvilágot, még akkor is, ha a zsáner mára rendesen telítődött kacat videókkal is.

Az elmúlt időszak talán egyik lenagyobb leleplezése az volt, amikor konkrétan majdnem egy másik lakást talált a fürdőszobai tükör mögött az ingatlantulajdonos, az ámulatról pedig hangulatos videó is készült.

Most egy még érdekesebb, történelmi szempontból is kiemelkedő felfedezésről adott számot a Businessinsider. A beszámoló szerint 17. és 18. századi kincseket találtak egy konyha alatt, tehát több 300-400 éves pénzérméket. Ebből is 260 darabot. Ez pedig így minden idők egyik legnagyobb aranypénz lelete, amelyet Nagy-Britannia földjén találtak. A lapnak egy aukciókat bonyolító cég azt is elárulta, hogy 290 ezer fontért kelhet el egy októberi aukción a leletegyüttes majd – ami nagyjából 132 millió forintnak felel meg.

Az is kiderült, hogy az érmék valószínűleg egy híres angol kereskedőcsaládhoz, a Fernley-Maisterekhez tartoznak, akik még a 17-18. században fa- és szénimporttal és exporttal foglalkoztak, főleg a Balti-tengeren, és innen jön a család óriási vagyona is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás