promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan manipuláld környezetedet színekkel? Állásinterjúra menj kékben, randira pedig pirosban, és tuti a siker
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színpszichológia azt tanulmányozza, hogy bizonyos színek hogyan befolyásolják az emberi viselkedést. A különböző színeknek eltérő jelentéstartalma és pszichológiai hatása van, amelyek a különböző kultúrákban eltérőek.

A vállalkozások számos okból használják a színpszichológiát a marketingben és a reklámozásban.

Márkaidentitás: A vállalatok gondosan választják ki a márkaszemélyiségükhöz illeszkedő színpalettákat. A megfelelő színséma elengedhetetlen egy adott márka perspektívájának kifejezéséhez.

Ügyfélcélzás: A marketingszakemberek tanulmányokat végeznek arról, hogy az ügyfelek hogyan érzékelik a különböző színeket. A célközönség színpreferenciáinak megfelelő színválasztással a vállalkozások bizonyos demográfiai csoportok felé csiszolhatják marketing kampányaikat.

Változás hatása: Azon ügyfelek, akiket arra ösztönöznek cégek, hogy két dolog közül válasszanak, legyen ez egy hírlevél vagy a cég munkáját bemutató indító gomb, akkor pusztán a gombok színe intenzív hatással lehet az ügyfelekre.

Példák a színpszichológiára

1. Piros: A piros szín növelheti a néző pulzusát és vérnyomását. Ez az elsődleges szín a szenvedéllyel és az energiával társul.

2. Narancs: A narancssárga színhez a játékosság társul. Más meleg színekkel, például a sárga színnel együtt a narancssárga lelkesedést és más erős pozitív érzelmeket fejezhet ki.

3. Kék: A kék szín különböző árnyalatai vagy árnyalatai eltérő színtársítással rendelkeznek. A világoskék általában a békével és a gyengédséggel társul, míg a sötétkék az erőt, az erőt és a megbízhatóságot képviseli.

4. Zöld: A zöld szín a növekedéshez és a természethez kapcsolódó másodlagos szín. A zöld nyugtató hatású más hideg színekkel, például a lilával együtt.

Használd ki a színek intenzív hatását a környezetedre és befolyásold őket a színek hatásával, Viselj kéket, hogy megbízhatónak tűnj.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás