promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Covid alatt jöttetek össze? Akkor ti is pár-buborék szindrómában szenvedhettek
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Most, hogy a világ nagy része újra kinyitott, néhány pár, akik a járvány idején jöttek össze, azt tapasztalhatják, hogy kapcsolatuk szenved és valami megmagyarázhatatlanul nem működik.

Sok ember számára a világjárvány az otthoni tanulás könyörtelen zűrzavarát, a szabadságolás bizonytalanságát vagy a kapcsolatok megingását jelentette. Mások számára azonban a két évnyi bezárás valami egészen máshoz vezetett: egy szerelmi kapcsolat kezdetéhez.

Katalin számára a bezártságból született szerelmi történet igazi forgószél-románc volt. Párjával mindössze két héttel az első randevújuk után már hivatalossá tették a dolgokat, azaz kimondták, hogy ők egy pár. Hónapokig kerékpároztak és túráztak, hiszen mást nem nagyon lehetett. Ez a fajta időtöltés felidézte a gyerekkorukat és rengeteget beszélgettek.

Azt mondta Katalin, hogy a bezártság, és az, hogy mindketten ideiglenesen nem dolgoztak, azt jelentette, hogy sok időt töltöttek együtt, és kapcsolatuk gyorsan fejlődött. Kicsit lehet, hogy túl gyorsan?

De amikor feloldották a korlátozásokat, Katalin úgy érezte, hogy a romantika megváltozott, és a való élet követelményei mindkettőjük számára stresszt okoztak.

„Nagyon megrémített, amikor egyszerre találkoztam az összes barátjával” – „A saját kis privát világunkból hirtelen napi öt új arccal találkoztunk. Titkon azt kívántam, hogy bárcsak hazaszaladhatnék a Netflixhez és a kanapéhoz. Tudtam, hogy ő is így érez, egyik nap találkozott a családommal, majd másnap eljött  egy villásreggelire a barátaimmal. A végére lemerültnek tűnt, mi pedig egyszerűen soknak találtuk az egészet.”

Szakértők szerint Katalin egyike azoknak, akik úgy érzik, hogy friss kapcsolatuk nehezen kezelhetővé vált a feloldások után. Azok a párok, akik egy buborékban ismerték meg egymást, mentesek voltak a világjárvány előtti életük kötöttségeitől és stresszeitől, nehezen alkalmazkodnak, miután újra visszazuhan mindenki a feszített tempóba, a hirtelen jött impulzusok sokaságába, és társadalmi elvárásokba.

A lockdown „pár buborék”

A pandémiás szerelmi történetek vitathatatlanul természetellenes környezetben virágoztak ki. A mindennapi élet zavaró tényezőitől mentesen a párok megszakítás nélkül tudtak időt szentelni egymásnak és csak egymásre és egymás igényeire figyeltek.

 A pandémia előtti kapcsolatokban jelen lévő számos tényező, például a társasági összejövetelek és a családi összejövetelek nem játszottak szerepet. De ahogy a párok kikerültek a karanténból, ezek az összetevők visszakerültek a hétköznapokba – és ezt követően néhány pár a karantén után rájött, hogy kapcsolatuk valósága nem egyezik meg a mézeshetek időszakával, amelyet először éreztek a lezárások idején.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás