promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegen objektumok repülhettek be Észak-Koreába, feltehetőleg óriási pusztítást okozva
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A diktátor Kim Dzsongun máris megtalálta a felelősöket.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető politikája folyamatos fenyegetést jelent az egész világra nézve. A 38 éves diktátor ugyanakkor eddig meglepően higgadtan figyelte az orosz-ukrán háború fejleményeit, feltehetőleg kínai nyomásra nem használta ki a konfliktust arra, hogy maga is provokálja legfőbb ellenségeit, az Egyesült Államokat, illetve a szomszédos Dél-Koreát.

Egészen mostanáig, ugyanis Kim Dzsongun a napokban azzal vádolta meg déli testvérállamukat, hogy az onnan érkező „idegen tárgyak” robbantották ki a koronavírus-járványt a kommunista államban.

Nem sok mindent lehetett eddig tudni Észak-Korea fertőzöttségéről, hiszen az állami média és a hatóságok természetesen ezzel kapcsolatban is hallgatásba burkolóznak. Az országban feltehetőleg már rég megjelent a vírus (talán maga a Kedves Vezető is átesett a betegségen, amikor egyszer hosszabb időre eltűnt), de most jó alkalom kínálkozott arra, hogy ezzel kapcsolatban meggyanúsítsák az ellenségnek számító Dél-Koreát.

Állítólag a két ország határán jelentek meg olyan különös, ballonszerű tárgyak, amelyeket az ott élők megérintettek, és ezzel megfertőződtek. Ez inkább csak a felelősség áthárításának tűnik, bár valóban igaz, hogy külföldi aktivisták gyakran juttatnak át így csomagokat a kommunista országba – bírálva az elnyomó rezsimet, illetve alapvető gyógyszerekhez juttatva a sűrűn nélkülöző lakosságot.

Fotó: Profimedia

Kim Dzsongun tehát ügyesen megtalálta a vélt ellenséget, ám mindez nem kendőzi el az észak-koreai egészségügyi rendszer hiányosságait. Feltevések szerint május eleje óta (akkor jöttek ki az első hivatalos adatok) mintegy 4,8 millió ember fertőződhetett meg ott a koronavírussal, de hogy közülük csak 73-an halhattak meg, az a mese kategóriájába tartozik. Az áldozatok száma legalább 20 ezerre, de akár 80 ezerre is tehető.

Észak-Korea szerint előbb egy 18 éves katona, illetve egy 5 esztendős óvodás került kontaktusba a különös tárgyakkal a határ mentén, és nem sokkal később omikron-fertőzöttséget mutattak ki náluk. Dél-Korea szerint mindez merő kitaláció, a vírus nem így kerülhetett be a szomszédos országba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás