promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Luxusjachtok és magánrepülőgépek? - Tényleg így élhet Zelenszkij, az ukrán elnök?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrán miniszterelnök vagyona sokaknak felkeltette az érdeklődését.

Az interneten kezdet el terjedni egy hír Zelenszkij vagyonáról, ami állítólag olyan nagy, hogy azt csak korrupcióval szedhette össze. Egy névtelen Twitter fiók szerint 1,4 milliárd dollár (kb. 510 000 000 000 Ft) pontosan.

Lee Stranahan, aki az orosz állam kezében lévő Szputnyik hírügynökségnek dolgozik szintén tweetelt arról, hogy miért lett milliárdos Zelenszkij.

Az amerikai Forbes utána nézett a híreknek, és megcáfolták a neten terjedő pletykákat. Az ukrán miniszterelnöknek nincs ekkora vagyona. Sőt a háború olyan komolyan sújtotta az országot, hogy a 36. éves világmilliárdos-listán már csak heten maradtak Ukrajnából, és Zelenszkij nincs köztük.

Jelenleg nagyjából 20 millió dollárt ér a vagyona, ez nagyjából 7 milliárd Ft. Mindez több mindenből tevődik össze. A becslések szerint 25 százalékos részesedése van a Kvartal 95-ben, ami egy humoros műsorokat gyártó cégcsoport, de ezt az elnökké választása után átruházta a partnereire, bár a hivatalból való távozása után valószínűleg visszakapja a részvényeit.

A becslések szerint Zelenszkij teljes ingatlanportfóliója 4 millió dollárt ér, ezek között szerepel egy lakás Kijev ledrágább részén.

Orosz propagandisták szerint Zelenszkijnek nem kevesebb, mint öt luxusjachtja és három magánrepülőgépe van, emellett 60 millió dollár értékű részvényt vásárolt olyan vállalatokban, mint a Saudi Aramco, a Meta és a Tesla. Ezekre azonban nem lelhető fel semmilyen bizonyíték.

A feleségével, Olena Zelenskával egy közös bankszámlán osztoznak, amin nagyjából 2 millió dollárnyi készpénz és államkötvény van. Egyéb vagyonuk, ami két autóból és néhány ékszerből áll, nem ér többet 1 millió dollárnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás