promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A titokzatos korall Kastély - Máig nem fejtették meg a rejtélyt!
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha nem derült ki, hogyan épült a titokzatos Korall kastély.

A Földön több olyan építmény van, amelynek rejtély övezi a keletkezését, gondoljunk csak a Stonehenge-re vagy a piramisok létrejöttére. Az Amerikai Egyesült Államokban, a floridai Homestaednél található Korall kastély a világ egyik legmegdöbbentőbb látnivalójának számít, melynek megépítésére máig sincs hivatalos magyarázat.

A 45 kilós Edward Leedskalnin egyes szemtanúk és feljegyzések szerint, egymaga építette fel és mozgatta a 2.5 méter hosszú több tonnás koralltömböket. 20 évig dolgozott az építményen, de kínosan ügyelt arra, hogy éjjel a leskelődő szemek elől elbújva titokban építse kastélyát. Sokan arra gyanakodnak, hogy megfejtette az energiaáramlás titkát, ugyanis énekelt a kőtömbökhöz és egyes szemtanúk szerint képes volt a levegőben lebegtetni a tömböket.

A korall kastély mai napig érintetlenül áll, egyetlen egy darabját sem lopták el, ennek oka, pedig a tömbök súlyában keresendő. Szinte mai technológiával is izzasztó lenne elmozdítani az elemeket.

De akkor hogyan volt erre képes Edward Leedskalnin?

Igaz, hogy iskolázott volt, de az építészetben egy amatőr építésznek számított, annak ellenére, hogy ismerte a fizika törvényeit. 1986-ban elromlott a bejárati ajtó funkcióját ellátó, 9 tonnás kőtömb. 6 embert hívtak segítségül és egy 10 tonnás darut, mire végül sikerült elhárítani a hibát, de még így sem lett olyan tökéletes, mint, amit Leedskalnin alkotott.

Olyan elméletek is szárnyra kaptak, hogy Leedskalnin megfejtette az antigravitáció titkát, melyre jegyzeteiből lehetett következtetni.

Elmélete szerint a föld középső vonala (egyenlítő és környéke) pozitív mágneses töltésekkel van tele és mivel minden tárgynak van pozitív és negatív töltése, ezek találkozása okozza a gravitációt. Egyes kutatók úgy vélekednek, hogy Leedskalnin úgy hozott létre antigravitációt a tömbök lebegtetéséhez, hogy felcserélte azok mágneses pólusait.

Soha nem fogjuk megtudni titkát, de megmaradt eszközei között mai napig nem tudtak többet azonosítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás