promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kamu és átverés volt a magyar Squid Game, a Nyerj egy új életet?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, az ígéretes magyarországi Squid Game, a Nyerj egy új életet csak egy óriási kamu volt, ami az adathalászatra ment rá.

Idén januárban kezdett el terjedni a hír, hogy megrendezik a Netflix nagy sikerű sorozatán, a Squid Game-n alapuló Nyerj egy új életet nevű játékot Magyarországon, amivel 25 millió forintot lehet nyerni. A Promotions meg is kereste a szervezőket, akikkel sikerült egy interjút készítenünk. Ebben ígérgettek fűt-fát, említést tettek nagyszabású játékokról, grandiózus díszletekről, mesés fődíjról, még sok-sok kecsegtető finomságról, amire sokaknak felcsillant a szemük.

Egy ideig a játéknak nem csak egy hivatalos Facebook-oldala, de saját weboldala is volt, ahol folyamatosan jelentkezésre buzdították a magyar embereket, és a hozzászólásokból úgy tűnt, rengetegen tettek eleget a felhívásnak. Azonban egyre többen panaszkodtak is, hogy a szervezőktől semmiféle visszajelzést nem kaptak, bekerültek-e a játékba vagy sem. A szervezők folyamatosan türelemre intették a jelentkezőket és a jegyek után érdeklődőket, aztán miután lezárult a jelentkezés, a játékról semmi hír nincs.

Mi több, megszűnt a Nyerj egy új életet Facebook-oldala, és a weboldala sem található már meg. Sokaknak már korábban is gyanús volt, hogy az egész projekt mögött nem állt cég, vagy legalább egy olyan ember, aki vállalta volna a nevét; a szervezők a nekünk adott interjú során nem is akartál elárulni, hogy kik állnak a projekt mögött.

„Azt, hogy kik állnak pontosan a projekt mögött, nem áll módunkban elárulni, elképzelhető, hogy ez a későbbiekben elképzelhető ki fog derülni, és lehet, hogy nagyon sokan meg fognak rajta lepődni”

- mondták.

Hogy pontosan mi az oka annak, hogy idő előtt befuccsolt a magyar Squid Game, azt nem tudni; szerkesztőségünk megpróbálta elérni azokat, akikkel korábban az interjút is készítettük, de nem jártunk sikerrel. Elképzelhető, hogy az egész felhívás csak egy óriási átverés volt, és valójában csak ügyes adathalászok álltak az egész álprojekt mögött, akik kihasználva a Netflix sorozatának magyar sikerét, ezzel a módszerrel csikarták ki sok-sok ezer ember adatait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás