promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan trükköt tanítottak a kutyának, amivel utána a kis kedvenc tönkretette a házat
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az otthon hagyott négylábúak milliós károkat képesek okozni.

A gazdái úgy gondolták, hogy jó ötlet megtanítani a Labrador-dán dog keverék kutyájuknak, hogyan működik a hideg vizes csap. A kis kedvenc pedig hamarosan felmondta a leckét: a háztulajdonosok távollétében nyitva hagyta a csapot, és elárasztotta a konyhát, nagyjából 4000 font (1,8 millió forint) kárt okozva.

A fiatal négylábút a ház biztonsági kamerája leplezte le. A felvételeken jól látszik, amint a mosogatópultra felágaskodva pancsolni kezd. Feltehetőleg a csap elzárásánál már nem figyelt annyira szorgalmasan, mint a kinyitás megtanulásánál.

A katasztrófa persze a gazdik távollétében következett be, hogy még véletlenül se tudják megelőzni a bajt. A Whiskey névre hallgató kutyus – aki ezek szerint a vizet jobban szereti – egy darabig megbabonázva nézegette a vízsugarat, majd elhagyta a konyhát.

Az egyik biztosító szerint évente mintegy 800 olyan háztartási baleset, rongálás történik Nagy-Britanniában, amelyek kifejezetten kutyákhoz köthetők. Ez a szám elképesztő, különösen, ha hozzátesszük, hogy az okozott károk átlagértéke 1100 font (közel félmillió forint) körül alakul.

A biztosítási szakemberek szerint egyetlen óvatlan pillanat is elég a baj bekövetkeztéhez. Egy alkalommal például egy gazdi az akváriumot takarította, amikor a kutyája belebillentette a laptopját a vízzel teli vödörbe, természetesen azonnal tönkretéve azt.

Egy másik esetben a kutya otthon maradt a lakásfelújítás idején is, amit a tulajdonosak nemsokára meg is bántak. A játékos négylábú ugyanis kiborított egy vödröt, az abban lévő festék pedig végigfolyt az egész lépcsőn.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás