promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet nagyon súlyos döntést hozott, váratlan esemény történt a királyi család életében
Borítókép:  Profimeda
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokakat megdöbbentett őfelsége döntése.

A királynő szavával nem minden helyzetben lehet szembemenni, volt olyan cselekedete a családban II. Erzsébetnek, amelyet lehet, hogy azóta már megbánt. Korábban nagyon sokat cikkezett a sajtó arról, hogy a családból angolosan távozó Meghan Markle és Harry herceg milyen nevet adtak gyermekeiknek. Második csemetéjük a Lilibet nevet kapta például, amelyről köztudott, hogy II. Erzsébet beceneve volt. Még imádott férjétől, Fülöp hercegtől kapta azt.

Korábban pedig a név miatt még perre is sor került Meghan Markle, Harry herceg és a BBC között, mivel a BBC azt állította, hogy Erzsébet nem örült ennek a névnek. A pár képviselője akkor elmondta, hogy Harry a névválasztás előtt egyeztetett nagymamájával.

A királyi családban ugyanis új gyermek születésekor illik várni pár napot, míg bejelentik a nevét, mivel megeshet, hogy a királynő nem hagyja jóvá azt. A királynő kedvenc unokája, Beatrix esetén például az utolsó pillanatban nem hagyta jóvá őfelsége András herceg és Sára hercegné elgondolását arra vonatkozóan, hogy mi legyen a lányuk neve.

Így az a különös eset fordult elő, hogy két hétig várni kellett Andráséknak, míg kiderült, mi lesz gyermekük neve. II. Erzsébet az Annabel helyett ugyanis a Beatrixet javasolta nekik, mivel túl fiatalosnak és modernnek tartotta az Annabelt, amely szerinte nem illik egy hercegnőhöz.

A Beatrix amúgy Viktória királynő lányának neve volt. Andrásék végül harmadik névként az Elizabethet adták hozzá a Beatrixhez, így II. Erzsébet előtt is tisztelegtek.

Még több érdekesség érdekel a brit királyi családdal kapcsolatban?

(via Femcafé)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás