promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: döbbenetes baki az amerikai tévében Magyarországról, még jobban elnézték a földrajzot
Borítókép:  Profimedia/Belgrád
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ez volt az első eset.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta a médiafigyelem megsokszorozódott Kelet-Közép-Európára, szinte minden hírcsatorna foglalkozik a térséggel a világban. Így persze becsúszhatnak simán bakik is, hiszen korábban Európának ez a térsége kevésbé volt fókuszban a mainstream hírekben. Korábban például arról számoltunk be, hogy a francia tévében esett meg egy kínos baki, amikor is a térképre Magyarország helyett azt írták rá, hogy Románia.

A BMF TV-n illusztrációnak szánt képen két Románia szerepelt egymás mellett, Magyarország pedig sehol sem volt. Románia tehát saját magával volt szomszédos a kontinensen. A BMF TV pedig bármennyire is idegenül hangzik számunkra, az egyik legfontosabb francia hírcsatorna, napi több tízmillió nézővel.

Az eset más helyzetben de újra megesett, most a CNN, az egyik legnagyobb amerikai hírcsatorna bakizott Magyarországgal kapcsolatban, hazánk helyett Szerbia neve került fel a térképre rossz helyre. Az esetet amúgy Peter Murphy, az az AFP hírügynökség budapesti tudósítója vette észre.

A híradás pedig arról szólt, hogy az oroszok egy, az ukrán-lengyel határhoz közeli légibázist támadtak.

Íme a bakik összegyűjtve:

(via Azonnali)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás