promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amíg az ukrán eseményeket figyeltük, közben Románia elfoglalta Magyarországot?

Amíg az ukrán eseményeket figyeltük, közben Románia elfoglalta Magyarországot?

Színes

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy francia tévé mutatott egy viccesnek és sértőnek egyszerre tartható térképet.

Kicsire nem adunk – gondolhatták a francia BFM TV műsorkészítői, amikor beszámoltak az orosz-ukrán háború hetedik napjáról. Az illusztrációként használt Kelet-Európa térképen ugyanis Románia kétszer szerepel, míg Magyarország egyszer sem.

Jól látható, hogy a zölddel jelölt „Roumanie” nyugati szomszédja a sötétkékkel színezett „Roumanie”, pedig elvileg ott a kis hazánknak kellene szerepelnie. A baki egyszerre vicces és sértő, főleg, ha figyelembe vesszük a két ország viharos közös történelmét.

Fotó: BFM TV (screenshot)

A BFM TV egyébként egy 24 órás hírcsatorna, amely világszerte fogható, Franciaországban pedig a legnépszerűbbnek számít a napi 10 millió nézőjével. Ennyien láthatták tehát azt, hogy Románia képletesen „elfoglalta” Magyarországot – de remélhetőleg senki sem gondolt arra, hogy a háború máris szélesebb körben kiterjedt.

Franciaország és Románia egyébként szélesebb körben is együttműködik az ukrán válság idején, március 1-jén például mintegy 550 francia katonát repítettek át a keleti szomszédunkba, hogy a NATO jelenlétét erősítsék a térségben.

A bázisuk Konstanca kikötővárosában lesz a Fekete-tenger partján, és elvileg nem viszik őket a frontra. Időközben a francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozó is megközelítette Romániát, a hajót Ciprusról irányították át, a róla felszálló gépek feladata pedig a felderítés és ellenőrzés lesz Románia légterében.  

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás