promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gelencsér Tímea dögös macskanőként pózol a Macskák világnapján - fotó
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gelencsér Timivel szép a Macskák világnapja.

Idén 20 éves a Nemzetközi Macskanap, amelyet az International Fund for Animal Welfare hozott létre, és amelyet 2002 óta augusztus 8-án ünnepelnek. Oroszországban azonban március 1-jén tartják a Nemzeti Macskanapot, míg az Egyesült Államokban az augusztusi időpont mellett október 29-én is a macskákat ünneplik. Ha mindez nem lenne elég, február 22-én is van egy nem hivatalos macskanap, ami Japánból indult, és világszerte terjed.

Oly sok macskanap van egy évben, a Macskák világnapját mégis egy teljesen másik napon, február 17-én tartják.

Az Ecology Global Network tavalyi becslése szerint mintegy 600 millió macska él a világon; ebbe beletartoznak a háziállatként tartott cicák, valamint a kóbor-, és vadmacskák is. Érdekesség, hogy a legtöbb házi macskát az Egyesült Államokban tartják, őket követi a rangsorban Kína, Oroszország, és Brazília. A 2021-es becslés szerint Magyarországon nagyjából 3 millió házi macska él, de valószínűleg ez a szám egy év alatt tovább nőtt.

Gelencsér Tímea nagy állatbarát hírében áll, és természetesen a macskákat is imádja. A TV2 csinos riportere a Macskák világnapja alkalmából úgy döntött, hogy dögös macskanőnek öltözik, hogy felhívja a figyelmet erre a fontos napra.

Hogy mi is kicsit megünnepeljük ezt a jeles napot, alább megnézhettek egy vicces videót, amelynek középpontjában a cicák állnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás