promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időcsapda? Egy macska 7 évre eltűnt, majd 2200 kilométerrel távolabb bukkant fel újra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gazdija elképzelni nem tudja, mi történhetett vele.

A macskák várható élettartama legfeljebb 15–20 év, ezért okozott mindenkinél nagy megrökönyödést, amikor az Ashes névre hallgató cica a Kanadával határos Maine államból eltűnve évekkel később a napfényes Floridában tűnt fel újra.

Az állat közel 7 esztendő alatt mintegy 2200 kilométert vándorolt, ami legalábbis meglepő, hiszen ennyi erővel akár a gazdáihoz is visszatérhetett volna. Végül haza is került – miután egy floridai állatorvos azonosította.

Ashes még 2015 augusztusában tűnt el otthonról, gazdija, Denise nagy bánatára. Nyilvánvalóan jól bánt a macskával, és nagy erőkkel is kerestette a környéken, de aztán arra a szomorú következtetésre jutott, hogy kis kedvencét alighanem megölhette egy ragadozó.

Idén januárban azonban egy telefonhívással minden megváltozott. Egy floridai állatorvos értesítette Denise-t arról, hogy előkerült a macskája, miután valaki bevitte hozzájuk, kóbor állatként. A benne lévő mikrochip alapján egyértelműen azonosítani lehetett, hogy ki a gazdája.

„Én Maine államban élek, és nincs macskám Floridában”

– hitetlenkedett Denise, aki persze nem felejtette el hajdani kedvencét, de képtelen volt elhinni, hogy ilyen csodás körülmények között előkerül. Az állatorvos viszont pontosan azonosította az ivartalanított nőstény cirmost, így kétség sem lehetett afelől, hogy Ashes bukkant fel ismét.

„Elképzelni sem tudom, mi történhetett. Talán valaki megtalálta Maine-ben, kóbornak hitte, és elvitte magával Floridába, ahonnan már nem talált haza. Bárcsak tudna beszélni”

– vázolt fel egy lehetséges forgatókönyvet Denise, de ehhez képest már az is hihetőbb, hogy a cicus időcsapdába vagy időalagútba került, és úgy jutott az USA északi végéből a délibe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás