promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OHNODY legújabb videóklipje magával ragadó és misztikus - ezt érdemes megnézni!
Borítókép:  YouTube.com/OHNODY (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

OHNODY új számához immáron videoklip is tartozik - a zene betétdala egy Oscar-díjas rendező filmjének is.

Hegyi Dóri, vagyis művésznevén OHNODY 2 évvel ezelőtt jelentette meg első, nagy sikernek örvendő lemezét, most tavasszal pedig újabb gyűjteménnyel ajándékoz meg minket. Ebből kaptunk most egy kisebb ízelítőt, a Szívemben őrzöm című dalát, ami egyébként az Oscar-díjas Deák Kristóf nagyjátékfilmjének, Az unokának is betétdala. A videóklip maga a dalszerző elképzelései alapján jött létre. 

A művésznő nagy betekintést enged mély és összetett lelki világába: érzelmileg átlátható és őszinte az eddigi dalai alapján.

A szövegeket a saját életének tapasztalásaiból meríti. Elmondása szerint alkotáskor kapcsolódik igazán önmagához, ilyenkor hagyja áramlani a gondolatait és mély érzelmeit a felszínre törni. A szellemi törekvése pedig a Szívemben őrzöm című dalnál sincsen másképpen. A dal az elfogadást, a körforgás megértését és a pillangóhatást szeretné közvetíteni, amelyekről Hegyi Dóri így fogalmazott:

„Az emberek így vagy úgy elmennek, a tárgyak elvesznek, vagy tönkre mennek, és az érzések sem maradnak meg örökké. Éppen ezért önzés és önmarcangolás lenne, ha magamnak tulajdonítanék bárkit vagy bármit. Mert kontrollálni akarok, és nem adok a világnak. Mindannyian csak apró részei vagyunk valami egészen gyönyörű, elementáris egésznek, és az alkotással emlékeztetem magamat arra, hogy a saját természetemhez kapcsolódjak a mulandóság helyett, mert abban nincsen semmi rejtély. Az evidens.”

Ezek a gondolatok tükröződnek a dalhoz készült videóban is, aminek megalkotásában Vadas Géza operatőr segített, de alapjában OHNODY maga rendezte. Az elbűvölő és misztikus képsorok és a zenei hangzás elsőre a keleti világra emlékeztet. Az üzenetek pedig mind olyan univerzális, mindenre érvényes szimbólumokat takarnak, mint az elmúlás vagy a születés. A forgatás maga nem volt rövid folyamat: 10 órán keresztül dolgozott rajta 27 ember, az egyik jelenethez pedig egy több mint két kilométer hosszú fonalat használtak.

A videoklip megtekinthető itt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás