promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek voltak Freddie Mercury utolsó szavai – Így búcsúzott az élettől a Queen legendás énekese
Borítókép:  Freddie Mercury / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lassan már 30 éve nincs köztünk a Queen fantasztikus énekese, Freddie Mercury, aki még az utolsó szavaival is mosolyt tudott csalni az emberek arcára.

A Queen minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb zenekara, ami bizonyos szinten annak köszönhető, hogy a frontember, Freddie Mercury mindenkit megbabonázott a hangjával és a lenyűgöző színpadi jelenlétével. Nem csoda, hogy az egész világ gyászolta a legendás zenészt, mikor 1991. november 24-én elhunyt – egyetlen nappal az után, hogy bejelentette betegségét.

Freddie Mercury érdekes életet élt, és a zene, illetve a közönség volt számára az egyik legfontosabb – ennek tudatában nem meglepő, hogy a halála előtt pár hónappal így búcsúzott a Queen gitárosának, Brian May-nek a feleségétől, Anita Dobsontől és állítólag a többiektől is:

„Kedvesem, ha már nem tudok többé énekelni, akkor meghalok. Egyszerűen meghalok.”

Freddie Mercury a betegségének utolsó hónapjaiban feladta a túlélés esélyét, nem kért se az orvosából, se a gyógyszerekből, egyedül fájdalomcsillapítót kért, ugyanis nagyon szenvedett. Csontsoványra fogyott, és leginkább azzal a két emberrel volt együtt, akik segítettek őt ápolni. Az utolsó jelentőségteljes szava is állítólag a Phoebe nevű asszisztenséhez szólt:

„Köszönöm”.

De nem ez volt az utolsó szó, ami elhagyta Freddie Mercury száját, mielőtt elhunyt, hiszen utoljára azt mondta, hogy „pisi pisi” – ezzel pedig rendesen megmosolyogtatta a rá ügyelő embereket, hiszen direkt cuki, gyermeki hangon tette, mert érezte a szomorú szituáció mögött rejlő humort, hogy ismét kisgyereknek érezheti magát, és szólnia kell, mikor toalettre szeretne menni.

Íme Freddie Mercury utolsó klipje a Queennel – ennek a videónak a forgatásán már olyan fájdalmai voltak, hogy alig tudott állni, de ő mégis mindent beleadott, hogy a rajongók ne csalódjanak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás