promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Freddie Mercury 7 évvel a halála előtt olyat mondott a Queenről, ami mindenkit elszomorított
Borítókép:  Freddie Mercury / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Freddie Mercury 1984-ben meghökkentő választ adott arra a kérdésre, hogy mi tartja össze még több mint egy évtized után is a Queent.

1971-ben született meg a Queen klasszikus felállása a zseniális Freddie Mercuryval az élen, de 1984 környékén elég rossz lett a zenekar tagjainak viszonya, és még az is felmerült, hogy örökre feloszlanak. Az énekes akkoriban, még az átmeneti szünet bejelentése előtt adott egy interjút az MTV-nek, amiben nagyon aggasztó dolgokat mondott, de akkor még senki sem tudta, hogy miért.

Megkérdezték Freddie Mercuryt, hogy mi az, ami több mint egy évtized után is összetartja a Queent, mire ő villámgyorsan és határozottan azt felelte, hogy:

a pénz.

A riporter nevetett ezen, de érezni lehetett a világsztáron, hogy őszintén beszél, és valószínűleg a háttérben zajló dráma miatt gondolja így – nem véletlen, hogy 1985-ben szólóalbumot adott ki.

Freddie Mercury a hirtelen jött, zavarba ejtő, és sokakat elszomorító válasz után persze korrigált egy kicsit, és elmondta, hogy nem csupán a pénz motiválja őket, hanem az is, hogy csinálhassák a saját zenéjüket, illetve a gitáros, Brian May szavaival élve:

„végül azt szeretnénk, hogy olyan zenészek legyünk, akiket tisztelnek”.

A legendás frontember arról is beszélt, hogy nem szeretné megváltoztatni az emberek életét a zenéjével, mivel neki az is elég, ha úgy tekintenek vissza a Queenre, hogy jó számokat csináltak, amiket élvezett a közönség.

Itt lehet megtekinteni egy részletet az 1991-ben elhunyt Freddie Mercury interjújából:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás