promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért van masni a női bugyik elején? – Ne mondd, hogy sohasem akartad tudni!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két praktikus oka is van, hogy odabiggyesztik, bár sokan irritálónak tartják, ezért letépik.

A férfiak számára nemcsak a női lélek, de a női ruhatár is számtalan rejtélyt tartogat. Az élet nagy kérdései közé tartozik az is, hogy miért biggyesztenek csinos kis masnit a bugyik elejére. Meglepő lehet, de a választ a nők közül sem tudja mindenki.

Pedig nem ördöngös dologról van szó, amint arra egy Reddit-felhasználó nemrég rámutatott. Sokan egyfajta máig élő hagyományként próbáltak tekinteni a megoldásra, pedig inkább praktikus okok bújnak meg mögötte.

„Honnan ered mindez? A régi időkben még nem léteztek elasztikus anyagok, így az alsóneműt egy kis szalag tartotta a helyén, amit még a fűzőbe is átkötöttek. Mivel a szalagot elöl a legkönnyebb megkötni, nyilvánvaló volt, hogy a fehérnemű elejére helyezték”

– adott szakszerű magyarázatot egy hozzászóló. De nemcsak ez az egyetlen hitelesnek tűnő történet a bugyimasnikkal kapcsolatban. Egy másik kommentelő szerint a ruhadarab felvételét is segítette a kis dísz.

A villanyáram megjelenése és elterjedése előtt a szorgos asszonykák már napfelkelte előtt talpon voltak. Sötétben, vagy legfeljebb gyertyafényben kellett felöltözniük, a masni pedig abban nyújtott segítséget számukra, hogy felismerjék, merre van az arra, vagyis a bugyi eleje.

Napjainkban erre általában már nincs szükség, de a csinos dísz gyakran mégis megjelenik az alsóneműkön, valóban csak dekorációs céllal. Néhányan viszont annyira utálják, hogy képesek lenyisszantani.

„Én mindig is hülyeségnek tartottam a masnit, de megtanultam nem tudomást venni róla. Érdekes a története, jó volt hallani az eredetéről, és arról, hogy régen milyen praktikus okokat szolgált”

– szólt hozzá a témához egy kommentelő, aki ezután egészen biztosan másképp fog nézni a bugyiján lévő szalagocskára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás