promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert durván nekiment a „tarháló milliárdos” Friderikusz Sándornak
Borítókép:  Puzsér Róbert / youtube.com/Puzsér Róbert (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert kicsit sem kímélte Friderikusz Sándort, aki nemrég támogatókat keresett a Friderikusz Podcasthez.

Friderikusz Sándor az ország egyik legismertebb televíziós személyisége, akinek rengeteg legendás pillanatot köszönhetnek a nézők, hiszen az utóbbi évtizedekben számtalan remek és különleges műsort hozott nekünk. A híresség nemrég egy nagy sikerű YouTube csatornát és podcastet indított Friderikusz Podcast néven, majd anyagi támogatást kért a közönségtől, hogy tovább folytathassa az ott végzett, milliók által nézett/hallgatott munkáját – ez pedig rendesen kicsapta a biztosítékot az ország legkeményebb kritikusánál, Puzsér Róbertnél, aki előszeretettel szól be magyar celebeknek.

„Nevetséges látványt nyújt a vén profi, amint kimozdul a komfortzónájából, életében először tényleges versenyhelyzetben találja magát, és rögtön előáll a siránkozással meg a követelőzéssel. Esetleg tájékozódhatott volna erről a felületről meg az ehhez tartozó piacról, mielőtt elköltött huszonötmillió forintot, és a nem létező sajtósával megüzente, hogy »elképzelni sem tudjuk, mi járhat azoknak a fejében, akik megtehetnék, de nem fizetnek, viszont rendszeresen megnézik vagy meghallgatják műsorainkat. Ahogy egyetlen kiflit sem lehet büntetlenül ellopni a boltból, és ahogy egy kifli előállítása, ugyanúgy a műsorok előállítása is pénzbe kerül, amit a fogyasztónak – ha minimálisan is – meg kellene térítenie.«

Csak miheztartás végett jelzem Friderikusz Sándornak, hogy mindenki fizet a videóiért. A YouTube előfizetői előfizetési díjjal fizetnek, amely összeg egy részét maga Friderikusz is megkapja, még ha az oly csekély is, hogy a talicskányi pénzhez szokott tévés szabad szemmel észre sem veszi. Akik nem a YouTube előfizetői, azok meg kénytelenek reklámokat nézni az exhibicionista tévés modoros önfelsz*pkodásai előtt, amelyekből ő szintén pénzt kap. Hogy ez kevés? Az bizony lehet – de sokan ennyiből készítenek műsorokat. 

Ha Friderikusz Sándornak ez nem tetszik, az egész csatornáját előfizetésessé teheti – ez elfogadható reakció lenne a sértődött televíziós problémájára.

Az azonban cseppet sem elfogadható, hogy miközben egész életében igénytelen kereskedelmi tévés formátumokat okádott vagyonokért a képernyőre, most előadja a kisemmizett művészt. Egyrészt Friderikusz Sándor nárcizmusa és képernyőfüggősége egyedül az ő problémája, másrészt a magyar nyelvű televíziózás megrontójaként akár észre is vehetné, hogy a hazai nyilvánosságban ezer tartalomkészítőből 999 rosszabb anyagi helyzetben van, mint ő. Legalább annyi feltűnhetne neki, hogy senki nem kíváncsi a milliárdosok siránkozására. Friderikusz Sándor talán hallotta már azt a kifejezést, hogy »ízléstelen«. Nos, ez a minősítés nem csak a köpedelmes zakóira tud vonatkozni. Soha nincs késő tanulni valami újat”

– írta Puzsér Róbert a cikkében, ami „Friderikusz Sándor: A szegény kis tarháló milliárdos panaszai” címmel jelent meg.

A visszajelzések alapján nagyon sokan meglepődtek, hogy a kritikus ilyen durván nekiment Friderikusz Sándornak, pedig nem ez volt az első ilyen eset, hiszen pár hónapja volt már erre példa. Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e a műsorvezető részéről válaszcsapás a könyörtelen sorokra, de az biztos, hogy Puzsér Róbert egyáltalán nem fogta vissza magát vele kapcsolatban.

Itt lehet megtekinteni Puzsér Róbert bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás