promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: ilyen lehet az élet a halál után? Egy nő fura történettel állt elő, amely egy meglehetősen érdekes elmélet
Borítókép:  Unsplash.com / Rowan Freeman
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Joli Moli azt mondja, hogy van egy megfejtéje.

Az időutazáson és a földönkívülieken, no meg persze a Loch Ness-i szörnyön kívül talán a halál utáni élet az egyik legérdekesebb téma, amely szinte az összes embert érdekli. A vallások, a filmek és más teóriák mellett manapság már a közösségi média felhasználók, influenszerek is elmondják saját elméletüket ezzel kapcsolatban.

A TikTok-on egy Joli Moli nevű felhasználó próbálta megválaszolni a nagy kérdést, vajon mi lesz utána, mi lesz velünk halálunk után?

Joli Moli - talán minden racionalitást nélkülöző - teóriájának alapállítása az, hogy igazából sosem halunk meg. A tudatunk ugyanis egy alternatív valóságba megy át, azaz egy párhuzamos univerzumba létezik majd tovább. Emlékeink ugyan törlődnek, de nem mindegyik, így a Mátrix-filmekhez hasonlóan néha furcsa dolgokat látunk, fura gondolataink támadnak, valami olyasmit érzünk, hogy nem stimmelnek a dolgok.

Ezek a korábbi életeinkből való picinyke árnyékgondolatok Moli szerint.

Az influenszer úgy gondolja, hogy az is megeshet, hogy már több világvégét átéltünk, több apokalipszis is pusztított a Földön, de mi mindent túléltünk, hiszen átkerültünk azonnal egy párhuzamos valóságba. Moli a régi emlékek felszínre bukásának teóriáját az úgynevezett Mandela-effektusban is bizonyítottnak látja, amely arról szól, hogy emberek tömegesen emlékeznek rosszul egy fontos dologra.

Ez bizony a kollektív félreemlékezés jelensége, amelyet a tudomány az emlékezésünkben lévő leegyszerűsítő sémáknak tulajdonít inkább. De persze a fantasztikumot kedvelő emberek számára ez maga a multiverzum létezésének bizonyítéka. Tehát nem Joli Moli az első, aki ezt bedobta, annak ellenére, hogy számtalan kísérlet bizonyította, hogy a Mandela-effektus mögött elsősorban memóriahibák és társadalmi tévedések állhatnak.

A videója alatti hozzászólások arról árulkodnak, hogy az embereket megrémítette a nő állítása, sokak szerint ez egy meglehetősen lehangoló forgatókönyv. Többen viszont azonnal továbbvitték a gondolatot az álmok felé, amelyben szintén a korábbi emlékek feltörését látják.

Íme a videó, amelyben Moli beszél az elméletéről:

(via Indy101)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás