promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt lelkész világvége jóslata: hidegkirázós jövendölés mondja el, mikor térhet vissza Jézus Krisztus
Borítókép:  Davide Cantelli / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb jóslat tűnt fel a láthatáron, ami olyat mond, amelyet előtte senki.

Tele van már a spájz olyan világvége jóslatokkal, amelyek nem következtek be. És valószínűleg rengeteg van még előttünk, amelyek nem fognak bekövetkezni, sőt, olyan jóslatok is vannak, amelyek még meg sem születtek.

2011. május 21-én az USÁ-ban egy lelkész annyira biztosra vette, hogy aznap jön el a világvége (a Bibliából olvasta ki), hogy élő műsorban közvetítette a rádióban, ahogy elkezdődik az Ítélet Napja, aztán a dolog nem következett be. Bár a műsort sokan nézték. 

De a maják világvége jóslata sem jött be korábban, pedig azt aztán nagyon tutira mondták a szakértők. De 1962-ben és 2020-ban is megúsztuk az armageddont, miközbn eleink megtették ezt már 1000-ben is

Miért imádjuk a világvégi jóslatokat?

Imádunk a végzet bűvöletében lenni. Egyes kutatók szerint a világvége-jóslatok a hit esszenciális összetevői, ha nem lennének, a hitünk is gyengébb lenne, sőt, kevesebb hívő is lenne a Földön. A világvége jóslatok kiegészítik a htünket, az ismeretlenre kínálnak magyarázatot, arra, hogy mi a tér, mi az idő, és egyáltalán, mit jelent embernek lenni. A kutatások szerint a világvége-elméletekre fogékony emberek általában intelligensebbek, és sokkal jobban érdekli őket a körülöttük lévő világ. 

Nem kell messzire menni, Newton például rengeteget foglalkozott Dániel proféciáinak megfejtésével, amelyben feltűnik az apokalipszis.

Korunk leghíresebbjei: Nostradamus és Baba Vanga

Nostradamus és Baba Vanga, a Balkán Nostradamusának jóslatait imádja a közvélemény, így minden évben bedobják ezeket, hogy mindenki kedvére merítkezhessen meg a közelgő végben. Aztán rendre elmarad a világvége, de ez új lehetőség arra, hogy az év utolsó és első napjain újra bedobhassák az újabb jövendőléseket. Baba Vanga 2021-re például azt jósolta, hogy egy sárkány veszi majd át a bolygó irányítását, Nostradamus (értelemzései) szerint pedig 2021-ben egy aszteroida fog a Földbe csapódni.

Az idei év azonban rengeteg rosszat hozott nekünk, ezért a jóslásokba új emberek és felfedezések is becsatlakoztak. Nem véletlen, hiszen, az idén még a korábbi évezredben tapasztaltaktól is fogékonyabbak voltunk a világvége-elméletekre. Jött a monolit-hisztéria is. Ráadásul megjelent az égen egy nagyon ritkán látható jelenség is, a Jupiter és a Szaturnusz násztánca, amely sokak szerint egy új Messiás eljövetelét vetítette előre.

És ha már betlehemi csillag és új Messiás, akkor azonnal apokalipszis.

Az Express című bulvároldal most egy 2016-ban keletkezett jóslatot húzott elő a világvége-teóriák nevű kalapból, amely értelmében 2028-ban Jézus Krisztus visszatér a Földre, de ennek megágyazása már közel 100 éve folyik, a háborúk, főleg a két világháború, illetve a természeti csapások mind-mind ezt vetítik előre, az apokalipszis pedig 2021-ben vagy ezt megelőzően kezdi végső tombolását. Mindezt pedig egy 2016-ban elhunyt lelkész, dr. Kenton Beshore kéziratban maradt jóslataira alapozva írják, aki több könyvében is megemlékezik az eseményekről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás