promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog terpeszkedik Arnold Schwarzenegger ausztriai szülőházának udvarán
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez lenne az új eklektika?

Arnold Schwarzenegger a délkelet-ausztriai Thal mezővárosban született, egy nagyon pici kis településen, Graz mellett, Stájerországban. A településnek ma 2261 lakosa van a legújabb statisztikák szerint, de Thal vonzza a tekintetetet, nem egy elfeledett hely, hiszen kedvelt turistalátványosság a gyönyörű környezete miatt.

Thal azonban egy dolog miatt nemcsak a természetjárók körében örvend elképesztő népszerűségnek, hanem a világ azon fele is ismeri, akik rajonganak a színész izomtipróért, Arnold Schwarzeneggerért.

A színészóriás tiszteletére 2011-ben múzeumot is alapítottak az egykori szülőházában, ahol szinte minden Arnoldról szól. Sűrű emlékek és popkulturális plakátok hálóján bontakozik ki előttünk a kiállítóhelyen a legenda élete. Arnold 19 éves koráig élt itt, édesapja, Gustav volt a helyi rendőrfőnök, aki még az Osztrák-Magyar monarchia idejében született.

A szülőháza előtt, az udvarban pedig egy elemi erejű, azonnal retinánkba égő szobor áll, az izompacsirta Arnold Schwarzeneggerről.

Mintha Thal egy izgalmas kompozíció erejéig újraértelmezte volna az eklektika fogalmát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás