promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet és Elvis Presley: 1962-ben olyan történt, ami példátlan a királyi család történetében - a magyarázat pedig még inkább az
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindennek egy harmadik személyhez van köze, aki elég fura státuszban volt.

1962-ben Elvis Presley visszautasította a királynő, II. Erzsébet különleges meghívását, pedig korábban több európai hercegnővel, így a svéddel, a dánnal és a norvéggal is találkozott már. Pedig a történelem egyik igazán ikonikus pillanata lehetett volna, amikor Nagy-Britannia uralkodója és a rockandroll királya találkozik.

Elvis amúgy életében csak egy nagyon rövid időszakra tartózkodott Anglia földjén, egyszer, amikor a katonai szolgálata során a repülője leszállt tankolni a szigetországban egy reptéren.

De mégis mi történt, hogy nem jöhetett össze a nagy esemény?

A királynő hívása Elvis menedzsmentjéhez futott be, a telefont Colonel Tom Parker vette fel, aki korának egy elképesztően különc figurája volt. Rengeteg tehetséges embert ő futtatott be, több country-zenész, mint Eddy Arnold vagy Hank Snow is neki köszönheti a hírnevét.

1954-ben ő volt az, aki felfedezte Elvis Presley-t.

A holland származású tehetségkutató 20 éves korában illegálisan vándorolt az Egyesült Államokba. Élete végéig nem szerzett semmiféle papírt, így pedig sosem szerette volna átlépni az Államok határát, nem akarta kockáztatni, hogy ne engedjék vissza.

Épp ezért Elvis-nek sem szervezett külföldi turnékat, egyedül Kanadában lépett fel még rengetegszer a király. Colonel Parker vaskézzel egyengette Elvis pályáját, többek között a király házasságába is beleszólt, ő eröltette Priscilla Beaulieu-vel való frigyet. A nő amúgy az ezredes mostohalánya volt.

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás