promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetesen gagyi az Álarcos Énekes eredeti verziója, ilyet még nem láttál - mutatunk pár érdekes videót
Borítókép:  RTL Klub
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden 2015-ben kezdődött, egy messzi-messzi országban.

Az RTL klub-on nagy sikerrrel futó műsor, az Álarcos Énekes egy licencszerződésen alapuló tévéműsor, amelynek az eredetei verziója Dél-Koreából származik, ott King of Mask Singer néven vált népszerűvé, majd ezt vették át az amerikaiak később. Magyarországon az első évad 2020 februárjában került a tévébe.

A formátum szabályait lassan az egész ország ismeri, a lényeg az, hogy a versenyzők, sztárok és celebek, tetőtől talpig beöltöznek valamiféle vagányul elkészített maskarába, amelyben teljesen felismerhetetlenné válnak, majd előadnak egy produkciót a színpadon. A 4 nyomozónak pedig az a feladata, hogy rájöjjön az előadók kilétére. 

A harmadik magyar szériában Szandi, Szabó Zsófi, Nagy Ervin és Fluor Tomi játssza a négy sasszemű detektív szerepét.

A műsor amúgy elképesztő elismeréseket zsebelt be, az eredeti műsor pedig számos egyéb díjat is kapott az ötletért, illetve a megvalósításért is. Az eredeti műsorban a jelmezeknek nagyon jól csengő fantázianevük is van, mint például "Éljen sokáig az arany teknős!" vagy "Szavazz április 13-án!". Kreativitásból tehát nem voltak híján a készítők, viszont számunkra, akik a magyar Álarcos Énekes elképesztő profi jelmezein szocializálódtunk, a dél-koreai jelmezek inkább gagyinak tűnhetnek.

De nézzünk egy jó pár példát:

Az unikornis szerepében Ryan Renolds is feltűnt a showban, a szereplés pedig a Deadpool második részének egyik promóciós csúcsfogása volt Dél-koreában:

[[vid1]] 

A műsor később szerte a világon elképesztő népszerűségre tett szert, és persze Magyarországon is rengetegen nézik. A köré épített kampányok, akciók és kisebb hírek pedig folyamatosan ébren tartják a figyelmünket.

És hogy miért arathatott zajos sikert a formátum?

Valószínűleg ezer ok feszül a háttérben, a titok, a rejtély, a meglepetés és a katarzis mellett azonban a The Guardian kritikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy a műsor kapcsán is egyfajta kattintásvadász-hatás érvényesül, még ha ezerszer is csalódunk majd az álarcok mögött rejtőző figurákat illetően, akkor is folyton kaváncsiak leszünk arra, hogy ki lehet a maszk mögött. Mert várunk valami hatalmasra, valami mindent elsöprő nagyságra, aki annyira A-listás, hogy onnan már nincsen feljebb.

De ki lehetne ez a személy Magyarországon? Ki lenne az a figura, aki láttán teljesen lesokkolnál, ha kiderülne, hogy ő van a maszk mögött?

Írd meg nekünk kommentben, és ha ITT átkattintasz a Facebook-oldalunkra, azt is megtudhatod, hogy az előtted szólók milyen neveket írtak meg kommentben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás