promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivégezték az összes madarat 2001-ben egy elmélet szerint - de akkor mégis, hogy repdesnek felletünk?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmélet erre kapásból választ is ad. Sőt, ez az egész teória alapja, miszerint egy nagy cél érdekében történt meg az őrségváltás az egekben.

Igazából az összeesküvés-elméletek egyik nagyon fura variánsáról van szó, amelynek a hívei azt állítják, hogy madarak léteztek korábban, de 2001-ben az összeset robotokkal, vagyis pontosabban mondva drónokkal helyettesítették. Szerintük mindez csak az Egyesült Államokban történt meg.

A cél pedig - a teória hívői szerint - egyértelmű, megfigyelni az amerikai embereket.

A madármegfigyelések kezdetét az úgynevezett Patriotic Act-hoz kötik, amelyet 2001 októberében fogadott el a kongresszus, a törvény a titkosszolgálatoknak hatalmas teret engedett a lakosság megfigyelésére, többek között a polgárok magánbeszélgetéseit is legallgathatták, így pedig adatbázisokat építhettek a gyanús ügyletekből, eseményekből és tranzakciókból. A törvény természeteesen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás következménye volt.

A teória hívei rendszeresesen tartanak felvonulásokat is Amerikában. És bár részben nyilvánvaló lehet, hogy az összeesküvés-elmélet valamelyest paródiája mindenféle hasonló elméletnek, sokan nagyon is komolyan veszik ezeket az eseményeket,

és próbálják meggyőzni társaikat, hogy az igazi madarak tényleg eltűntek.

Az Instagramon például 337 ezer követője van a mozgalomnak.

(via IFLScience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás