promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Először szólalt meg Schobert Norbert a műtétje után: „lehet, kevesebbet kell edzeni”
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ország elsőszámú fitneszguruja részletesen mesélt az elmúlt időszak eseményeiről, és arról, hogy hogyan tovább.

Schobert Norbi augusztus 26-án került kórházba, miután rosszul lett a saját otthonában. Norbit mentőhelikopter szállította kórházba, ahonnan Réka azonnal jelentkezett is, hogy mindenkit megnyugtasson, férje állapota rövid időn belül stabilizálódott. A sajtót pedig arra kérte, hogy egyelőre ne hívogassák őket, amint van valami fejlemény, jelentkezni fognak.

Később a Bors azt is megtudta, hogy a fitneszguru a szokásos reggeli kutyasétáltatás után lett rosszul. Aztán az internet sűrűjében rengeteg pletya kapott szárnyra azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett Norbival, a találgatásoknak végül Norbi édesanyja vetett véget, aki elmondta, hogy fiának

egy enyhe lefolyású sztrókja volt, de nem kellett műteni.

Később kiderült, hogy vasárnap Norbit mégis meg kellett operálni, az agyában keletkezett elzáródás megszüntetésekor ugyanis az egyik érfal megsérült. Ezt az eret pedig csak műtéti beavatkozással lehetett helyrehozni.

Norbi szerencsére azóta már sokkal jobban van, és nemrég nyilatkozott is a Blikknek az elmúlt napokban lezajló eseményekről és jelenlegi állapotáról. 

A fitnesszguru elárulta, hogy a majdnem tragédiába torkolló reggelt megelőző éjjel mindösszesen öt órát aludt, és úgy alapvetően rengeteget dolgozott az elmúlt három-négy hónapban. 

Reggel kifejezetten fáradtnak éreztem magam, így utólag már tudom, hogy ha az ember ennyire fáradt, nem kell elmenni futni. Ötvenévesen hiába érzem magam huszonötnek, nem vagyok az. Lehet, kevesebbet kell edzeni.”

Felkelés után minden napot futással kezd, és bár általában otthon, a futógépen szokta letudni a reggeli „belső zuhanyt”, aznap délelőtt olyan szép nap ígérkezett, hogy inkább kiment futni az erdőbe a kutyájukkal. Visszaérésekor egyik pillanatról a másikra lett rosszul, a házkapu előtt.

Habár nem sokon múlott az élete, Norbinak szerencsére semmilyen maradandó károsodása sem lett. 

„Nagyon jó lecke volt. Meg kellett élnem ezt, és örülök, hogy ennyivel megúsztam, hiszen nagyon kevesen jönnek vissza egy ilyen sztrók­ból”

– mondta Norbi, hozzátéve, hogy nem az edzéssel vagy a táplálkozásával volt a probléma, hanem az életét konstans módon átszövő stresszel. 

„Azt lehet, hogy elbírtam huszonöt vagy harmincévesen, de ötven felett már nem bírom annyira. Most azt kell átgondolnom, hogy kell átszerveznem az életem, hogy kevesebb stress­z érjen. Ez úgy gondolom, a munkából való visszavételt kell jelentse, hiszen most este tíz körül érek haza, éjfél körül fekszem, de már ötkor kelek és indulok a dolgomra. De ez eddig mehetett így”

– mondta a fitneszguru, aki úgy érzi, jó lecke volt számára ez az eset, hogy megtanulja, tényleg változtatnia kell stresszes életmódján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás