promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet súlyos döntésre szánta el magát
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghan Marklet és Harry herceget ott éri a csapás, ahol nem számítottak rá - mondja a brit királyi családdal foglalkozó szakértő.

Meghan Markle és Harry herceg, valamint a Windsor-ház többi tagja között kitört háborúnak, családi perpatvarnak számos mélyrétege van, amelyekrő valószínűleg a nyilvánosság soha sem fog pontos információkat kapni. Sok vita azonban már a médiumok érdeklődésének kereszttüzében pattan ki, így a monarchia folyamatosan kínos szituációkban találja magát.

Harry és Meghan legfőbb fegyvere ebben, a sokak által "szabadságharcnak" hívott küzdelemben egyértelműen a média. A legsúlyosabb csapást is egy tévés interjúval adták a családnak, egy beszélgetésben, amelyben rengeteg, eddig nem hallott dologról beszéltek. Többek között arról is szót ejtettek, hogy a Buckingham-palotában rögtön az lett a téma, miután megtudták, hogy Harrynek és Meghannak gyermeke lesz, hogy milyen lesz a pici bőrszíne.

Az interjú elképesztő indulatokat gerjesztett II. Erzsébetnél is, a királyi család pedig megpróbált reagálni a vádakra, természetesen ők is a médiát használták elsődlegesen.

Azóta tömérdek víz lefolyt már a Temzén, a nagy családi perpatvar pedig tovább folytatódik a kamerák előtt, illetve az újságlapok hasábjain is, ez pedig nagyon nem tesz jót a királyi család hírnevének. Ráadásul az utóbbi időben - a koronavírus-járvány következtében - a família kommunikációjának súlypontja áthelyeződött az online térbe, így pedig több biztonsági szakértő is figyelmeztetetett, hogy az ottani dokumentumok és beszélgetések könnyen rossz kezekbe kerülhetnek. Ez pedig tovább árthat a családnak.

Az Express-nek nyilatkozó szakember szerint II. Erzsébet stratégiát vált, és ahelyett, hogy látványos gesztusokkal tudatosítaná a nyilvánosság előtt Meghan és Harry "különválását" a családtól, a királynő figyelmen kívül fogja hagyni a herceg és a hercegnő hadakozási kísérleteit, nem szakítja meg velük a kapcsolatot, de minimálisra csökkenti majd a kommunikációt a párral.

Egyszerűen ignorálja majd őket, így pedig a médiaharcokban egyre kevesebb muníciója akad majd Harrynek és Meghannak. Pedig - mint ahogy a szakértő is elmondta - a hercegnek és a hercegnőnek ez a legfontosabb fegyvere abban a "harcban", amit a királyi család ellen folytatnak.

Jövőre a királynő uralkodásának 70. évfordulóját ünnepli majd, a pletykák pedig a napokban arról szóltak, hogy Harryt és Meghant egyszerűen nem fogják meghívni a nagy ceremóniára. Úgy tűnik azonban, hogy meghívás lesz, nem akar a család újabb nagy háborút a hírekre és botrányokra éhes médiumok érdeklődésének középpontjában.

Meghan és Harry amúgy az USÁ-ba költözött már jó pár éve, nemrégiben pedig vettek egy kacsalábon forgó palotát, és itt kezdtek új életet, messze a monarchiától. Bár ezzel a lépéssel kapcsolatban elképesztő összeesküvés-elméletek láttak napvilágot.

Így néz ki Harry és Meghan új otthona:

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás