promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes figurákat videózott le a kertjében egy család, azonnal hívták az egyházat, hogy mentsék meg őket - videó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ki is merevítette a fura alakokat, amelyek megjelentek az otthona előtt. Tényleg bizarr jelenséggel lehet dolgunk.

Először a Facebook-on, majd a Youtube-on is megjelent egy videó, amelyet egy család kamerája rögzített Skóciában, méghozzá a kertben, a bejárati ajtó előtti területen, ahol a gyerekek is játszani szoktak.

Fura, árnyékok mozogtak egymás mögött, mintha porfelhőt repített volna maga előtt a szél. De csak az első blikkre, pár másodperc után már másra gondolunk.

Maxine Hughes, az anya, aki először látta a felvételeket, démonokra vagy szellemekre gyanakodott, miután kimerevítette a képeket, és látta, hogy ez nem porfelhő. Itt valamiféle hátborzongató látványról lehet szó. 

Később a húgának is elküldte a kamera képeit, aki azonnal feltöltötte azokat az internetre. A felvételek azóta bejárták az online tereket, szinte mindegyik szomszéd értesült arról, hogy az ő utcájukban történt a fura esemény, így sokan beparáztak kicsit.

A felvételek ellenére a család gyerkőcei nyugodtak maradtak, ők nem félnek. Maxine Hughes, aki hívő katolikus, azonban első körben rögtön az egyházhoz fordult, és arra kérte őket, hogy minél hamarabb jöjjenek ki, és áldják meg a házukat. Paranormális jelenségekkel foglalkozó szakemberek egyelőre nem foglalkoztak a történésekkel, így marad a találgatás, hogy mit láthatunk a videón.

Tényleg létezhetnek szellemek? Van erre tudományos bizonyíték?

Az egyik leghíresebb amerikai tényfeltáró portál, a Vox korábban hosszabb videót szentelt annak a jelenségnek, hogy az emberek miért hisznek a szellemekben. A riportban természetesen a legelejétől kezdték, az ősi kultúráktól, ahol mind hittek a szellemvilág létezésében. Sőt, egy korábbi amerikai felmérést is idéztek, amelyből kiderül, hogy az amerikaiak 45 százaléka hisz a szellemek létezésében, 28 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy már találkozott is túlvilági megjelenésekkel.

A Vox végül Joe Nickellt kereste fel, aki a világ elsőszámú, főállású paranormális nyomozója, és több mint 50 éve foglalkozik effajta jelenésekkel és esetekkel. A szakember elmondta, hogy több évtizedes pályafutása során soha nem talált bizonyítékot szellemek létezésére. Az esetek túlnyomó többségében mindig akadt racionális magyarázatot, így például sokszor egy nagyon szeretett személy elvesztésének traumája vezetett oda, hogy az emberek szellemeket kezdtek el látni maguk körül.

Íme az angol nyelvű riport, amelyben Joe Nickell elmondja 50 év tapasztalatait. Feliratot tudtok belőni hozzá.

(via LadBible)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás