promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamis gyémántokat árusít a Pandora?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ egyik legnagyobb ékszer-beszállítója – a Pandora – bejelentette, hogy a bányászott gyémántok helyett laboratóriumban előállított gyémántokat dob piacra.

Alexander Lacik, a Pandora vezérigazgatója a BBC-nek elmondta, hogy ez a váltás a vállalat szélesebb körű fenntarthatósági törekvésének része. 

A fenntartható módon megszerzett gyémántok piacra dobása új mérföldkő a Pandora számára, mivel már nem árusít bányászott gyémántokat

– áll a társaság közleményében.

A Pandora termékei tehát a továbbiakban mesterségesen előállított gyémántokat tartalmaznak majd.

A laboratóriumban gyártott gyémántok olcsóbbak, mint a hagyományos gyémántok, ám optikai, kémiai, termikus és fizikai tulajdonságaik tekintetében megegyeznek a földből kiásott gyémántokkal. 

Ezeket a drágaköveket ugyanazon szabványok szerint osztályozzák: szín, tisztaság, tömeg, csiszolás.

A bányászott gyémántok ezzel szemben komoly környezetvédelmi és etikai kérdéseket vetnek fel, mivel a gyémántok is véges erőforrásoknak számítanak, amelyek kialakulása évmilliárdokig is eltarthat, és gyakran olyan országokban találhatók meg, ahol nincs infrastruktúra a konfliktusoktól mentes termelés biztosításához.

„Szeretnénk alacsony széndioxid-kibocsátású vállalkozássá válni. Négy gyermekem van, és amikor egyszer elhagyom ezt a Földet, remélem, hogy jobb állapotban tudom itt hagyni annál, mint amilyenné elmúlt 50 évben tettük” 

– nyilatkozta Alexander Lacik

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás