promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az expornós Sáfrány Emese máris bajnokként tekint születendő kisfiára
Borítókép:  Instagram
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A celebritás nemrég közösségi oldalán árulta el születendő gyermekének a nevét. Miért ilyen népszerűek az N-betűs nevek a magyar hírességek körében?

A modell és párja még februárban jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják. Azóta Emese valósággal elárasztotta az internetet a terhes pocakjáról készült fotókkal, mint leendő, büszke édesanya. 

A születendő kisbaba nemét már eddig is tudtuk, sosem titkolták, hogy kisfiút várnak. Nemrég azonban Emese azt is elárulta, milyen nevet szánnak kisfiúknak. 

De van itt valami furcsaság.

„Hónapokig válogattunk a nevek között, több szempontunk is volt a választást illetően. Ne legyen túlságosan gyakori, de túl bonyolult nevet sem szerettünk volna, és a jelentése is fontos volt. A hosszú listáról sorra húztuk ki a neveket, és végül két név között vacilláltunk hetekig, de aztán végre megszületett a döntés. A fiúnk neve; Nolen lesz! Jelentése: bajnok” 

– írta Instagram posztjában Emese.

Miután megtudtuk a kis jövevény nevét, egyből azon kezdtünk agyalni, vajon puszta véletlen-e, hogy mostanában több híresség is hasonló nevet adott a kisfiának. 

A sort Sebestyán Balázs kezdte, akinek 2014. december 18-án született meg második kisfia, aki a Noel keresztnevet kapta.

A Noel francia eredetű férfinév és a latin dies natalis kifejezésből ered. Jelentése: születésnap, az Úr születésnapja, karácsony. Eredetileg a karácsonykor született fiúgyerekeknek adták ezt a nevet. 

Istenes Bence és Csobot Adél 2016-ban megszületett első kisfiát Nátánnak keresztelték el.

A Nátán héber eredetű férfinév, a Netanja rövidítése, jelentése: Isten ajándéka, de később a Nátánael rövidüléseként használták.

A Barátók Közt sztárja, Lékai-Kiss Ramóna 2019-ben adott életet imádnivaló kisfiának, aki a Noé nevet kapta.

A Noé név valószínűleg héber eredetű bibliai férfinév, jelentése: nyugalom vagy vigasztalás, de más vélemény szerint sumér eredetű, és a jelentése hosszú élet(ű).

Most pedig itt vannak Aleskáék, a kis Nolennel. 

Azoknak a hírességeknek, akik gyermeket terveznek, adunk néhány további tippet, milyen N-betűs, hivatalosan anyakönyveztethető kisfiú nevek vannak, hátha megtetszik valamelyik. Természetesen csak a különlegesebbeket válogattuk össze:

Nadim, Nalu, Naren, Náron, Navid, Nien, Nodin, Nárájan, Navid

Lehet, bátran válogatni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás