promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas titok derült ki a magyarok egyik kedvenc édességével kapcsolatban
Borítókép:  Bonbonetti
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy titokról hullott le a lepel a magyarok egyik kedvenc nosztalgia-édességével, a Francia drazséval kapcsolatban. Egy reddit-felhasználó kiderítette, milyen arányban vannak a zacskóba a színes cukorkák. Szerint melyik szín dominál a zacskóban?

 

 

 

1964-ben kezdték el gyártani a Francia drazsé elnevezésű színes kis golyókat a Duna Csokoládégyárban. Azóta 57 év telt el, de még mindig ugyan azzal a receptúrával készítik a magyarok egyik kedvenc nosztalgia-édességét. Tudjuk, hogy te is imádod a kis színes golyókat, de fogadjunk, hogy még soha nem számoltad meg őket a zacskóban.

Egy reddit-felhasználó, aki az UrsaeMajoris1280 néven fut az oldalon azonban megtette, és nagyon érdekes dolgot tapasztalt. - írja az 24.hu

Fogott egy – XXL-es kiszerelésű – zacskónyit, és tudományosan megjelenítette az abban található cukorkákat – szín szerint.

Forrás: reddit.com/UrsaeMajoris1280

Látható, hogy fehér golyócskákból jóval nagyobb számban jutott a zacskóba, mint a piros, narancs és más drazsékból. A lap arra is kiváncsi volt, hogy ez csupán a véletlen műve, vagy tudatos rendezés, így megkérdezték a gyártó céget:

A csomagolás előre színezett és kevert darabokból történik, így a színek eloszlása egy csomagon belül véletlenszerű.

- válaszolta a lapnak a Bonbonetti Choco Kft.

Az is kiderült, hogy a zacskóban nem csak a szín, hanem a darabszám is változó, ami igen érdekes. A cég elmondta, hogy a csomagolás tömeg alapon történik, a szemek pedig nem ugyanolyan tömegűek, így lehet eltérés a számukban egy csomagon belül.

Így tulajdonképpen egész életedben más-más összeállítású zacskónyi Francia drazsét ettél meg. Legközelebb számold meg, és hasonlítsd össze a fenti képen láthatóval, biztosan különbözni fog majd az összetétel. Hát nem érdekes?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás