promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó arca van a magyarok kedvenc halételének, a hekknek - nem véletlen, hogy nem látjuk sokszor
Borítókép:  nr478 / Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Láttátok már a fejét? Ha igen, akkor soha nem felejtitek majd el.

Mi hekként ismerjük, sőt, a nagy balatoni pörgés után balatoni hekként is, egyesek pedig még azt is gondolják, hogy tényleg a Balatonból horgásszák-halásszák ki. Pedig nem, a halat Argentína partjai mentén halásszák, a tőkehalak családjába tartozik, becsületes neve tengeri csuka. De hívják még csacsihalnak is.

A hatvanes-hetvenes években terjedt el Magyarországon, amikor édesvízi halakból hiány volt, könnyen el lehetett készíteni, ezért hamar feltűnt a neve a magyar vendéglátók étlapjain is.

Akár 1-1,5 méter hosszúra is megnőhetnek, súlyuk pedig elérheti a 16 kilogrammot is. Amit viszont sokan nem látnak belőle, az a feje, a fogai alapján nagyon könnyen felismerhető a hal, mivel nagyon élesek a rágói, jócskán kilátszódnak a szájából is.

A fejnélküliségnek amúgy a rondaságon kívül praktikus okai is vannak, így sokkal többet tudnak belőlük szállítani azonos nagyságú helyen.

Kép: profimedia.hu

(Forrás: Házipatika, Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás