Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Pillanatok alatt darabokra szedte a villám az óriási fenyőfát – videó

Pillanatok alatt darabokra szedte a villám az óriási fenyőfát – videó

Színes

Pillanatok alatt darabokra szedte a villám az óriási fenyőfát – videó

Színes

Toronicza Péter 07:37

Még jó, hogy nem volt senki sem a környéken, amikor lecsapott a villám.

Gyönyörű, és egyben ijesztő az a top 10 kamerás felvétel, ami villámlásokat rögzített. Ebben szerepel az is, amikor „Zeusz nyila” belecsapott egy repülőgépbe.

Hála égnek a fenti top 10 videóban senki sem sérült meg, de a szakértők mindig igyekeznek felhívni a figyelmünket arra, hogy amikor óriási zivatar van, akkor semmiképpen se tartózkodjunk a szabad ég alatt.

Hihetetlen, de a villámcsapás okozta haláleset Indiában például nagyon gyakori: egy 2018-as adat elég sokkoló, amikor 2300 ember vesztette életét villámcsapásokban. Az országban a klímaváltozás következtében emelkedő átlaghőmérséklettel magyarázták a növekvő számú villámcsapásokat.

Közben egy wisconsini iskola kamerája érdekes, nem mindennapi jelenséget rögzített, ami simán bekerülhetne a top 10-be. A biztonsági kamra rögzítette, hogy egy villám miképp szed darabokra egy nagyobb fenyőfát. Hála égnek ennél az esetnél sem sérült meg senki.

A felvételt az amerikai nemzeti meteorológiai szolgálat tette közé. A videó elég népszerű, mivel több mint tízezer megosztásnál jár.

 

Borítókép: Profimedia