promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Christian Bale: 5+1 érdekesség, amit nem tudtál A sötét lovag sztárjáról
Borítókép:  Christian Bale / Tolga AKMEN / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Christian Bale elképesztő pályafutása és élete tele van érdekességgel, amikből most kiemelünk 5+1-et, hogy jobban megismerhessük a világhírű színészt.

Az átalakulások Oscar-díjas mestere, Christian Bale alakított már lecsúszott drogost, nagymenő befektetőt, illuzionistát, és még Batmanként is láthattuk. Az 1974. január 30-án született világsztár sokak szerint minden idők egyik legjobb színésze, aki egy-egy szerep kedvéért még azt is bevállalja hogy mindössze 54 kilósra fogyjon, majd rögtön utána 86 kilós izompacsirtaként feszítsen. Az elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen, pályafutása pedig példátlan, így nem véletlen, hogy ennyi rajongóval, és remek filmmel rendelkezik.

Íme 5+1 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál Christian Bale-ről:

  1. Annyira szerette volna eljátszani Patrick Bateman szerepét az Amerikai pszichóban, hogy még akkor sem hagyta abba a felkészülést, mikor kiderült, hogy a stúdió inkább Leonardo DiCapriót választotta helyette. Christian Bale egyszerűen nem fogadta el a döntést, emiatt mindenki bolondnak nézte, de végül igaza lett, hiszen Leót lebeszélték erről az erőszakos alkotásról, így Bale lett a befutó, ezzel pedig pályafutása egyik kulcsfontosságú munkájával gazdagodott.
  2. Nem ez volt az első eset, hogy összeakasztotta a bajszát Leonardo DiCaprióval, hiszen állítólag még 1997-ben kialakult köztük egy kis versengés, ugyanis Bale nagyon pályázott a Titanic főszerepére, de végül a rendező, James Cameron úgy döntött, nem akarja, hogy egy angol színésznek kelljen eljátszania egy amerikai karaktert, így ott Leo győzedelmeskedett.
  3. Nagyon bejött neki a Charlie angyalai sztárja, Drew Barrymoore, aki a legnagyobb örömére igent is mondott egy randira. Elmentek moziba, megnéztek egy rettenetes horrorfilmet, majd a színésznő többé nem kereste őt, így már a legelején kifulladt a románc.
  4. Gyerekkorában folyton videójátékozott, és a Super Mario Bros. volt a kedvence. Annyira imádta, hogy egy időben esténként addig le sem feküdt, amíg végig nem vitte, szóval tényleg komoly hatással volt rá.
  5. 1984-ben kapta meg az első színházi szerepét a londoni West Enden, ahol egy The Nerd, vagyis A balfék nevű darabban játszott, és nem más volt a színésztársa, mint Rowan Atkinson, aki pár évvel később Mr. Beanként lett igazán világhírű.

+1: Azt már tudjuk, hogy Christian Bale fantasztikus színész, de van, hogy egy kicsit ő is túllő a célon, és nagyon beleéli magát a szerepbe. A Batman: Kezdődik! forgatásán volt egy jelenet, ahol alvást kellett színlelnie, majd mikor Michael Caine és Morgan Freeman elértek a szövegben egy bizonyos pontig, akkor az volt Bale dolga, hogy ő is becsatlakozzon a beszélgetésbe. Viszont a híresség sajnos ténylegesen elaludt, és csak arra eszmélt, ahogy Michael Caine dühösen bökdösi őt, hogy ébredjen már fel.

Források: MentalFloss, IndiaTimes, Factinate

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás