Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Törpe zsiráfot sikerült levideózni Afrikában

Törpe zsiráfot sikerült levideózni Afrikában

Színes

Törpe zsiráfot sikerült levideózni Afrikában

Színes

Héjja Krisztián 08:08

A következő videó is jól bizonyítja majd, hogy milyen csodálatos is az állatvilág, és a kutatókat ennyi év után is milyen meglepetések tudják érni. 

Zsiráfokat valószínűleg már mindannyian láttunk legalább egyszer, az állatkertben biztosan. Jól tudjuk, hogy nem éppen egy kis termetű élőlényről beszélünk a legtöbb kifejlett példány 4,5-6 méter magas. 

Na és akkor most jöjjön a csoda. 2018-ban már egy zsiráfokat védő alapítvány beszámolt arról, hogy bizony nem mindegyik állat nő meg ekkorára, igenis léteznek törpe hosszúnyakúak is. Sokan nem hitték el, azonban a következő videó mindenkit meg fog győzni a törpe zsiráfok létezéséről. 

A szakemberek a British Medical Journal folyóiratban decemberben publikált tanulmányban számoltak be a meglepetést okozó két törpe zsiráfról. Mindkét esetben hosszú volt a nyakuk, mint normális méretű társaiké, ám a lábuk kurta maradt. – olvasható az Origon. 

Ezek a zsiráfok  2,6 - 2,8 méter magasak, legalábbis amiket eddig találtak.

Állapotuk egy csontváz rendellenesség miatt alakult ki, ami háziállatoknál viszonylag gyakran, míg a vadon élő állatoknál nagyon ritkán alakul ki.

Borítókép: Sponchia / Pixabay