Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Több mint 450 millió forintot fizettek egy Batman képregényért

Több mint 450 millió forintot fizettek egy Batman képregényért

Színes

Több mint 450 millió forintot fizettek egy Batman képregényért

Színes

Baranyecz János 20:45

Egy aukción olyan sok pénzt adott valaki azért a képregényért, ami Batman első megjelenését tartalmazza, hogy ezzel rekordot döntött.

A képregényhősök már szinte minden téren meghódították a világot, hiszen a mozikban rengeteg pénzt termelnek a főszereplésükkel készült filmek, az utcán számtalan ember viseli magán a különböző karakterek logóit – akár a testükre tetoválva –, a játékokról, figurákról nem is beszélve, szóval hatalmas a kulturális hatásuk.

A közönséget egyre jobban érdeklik ezek a figurák, így sokan visszatértek a gyökerekhez, és kezükbe kapták képregény formájában is a kedvenceik történeteit – és mivel Batman minden idők egyik legnépszerűbb alakja, így nem meglepő, ami most egy aukción történt.

Batman 1939-ben, a Detective Comics 27. számában mutatkozott be először, ez a képregény pedig elképesztően ritka, főleg jó állapotban. Most egy árverésen csodával határos módon felbukkant belőle egy 7.0-s értékelésű példány – ilyenből csak kettő létezik a világon –, amit végül 1,5 millió dollárért, vagyis több mint 450 millió forintért vitt el egy szerencsés gyűjtő, így ez lett minden idők legdrágábban elkelt Batman-képregénye.

Felfoghatatlanul nagy összegről van szó, de érdekes módon még így is egész jó befektetésnek minősül ez az üzlet, hiszen ennél jóval többet fog érni évek múlva, ha sikerül vigyáznia rá a győztesnek.

Előtte amúgy 2010-ben 1 millió dollárt adtak egy másik kiadásért, amiben szintén szerepelt Batman, de ez még semmi, ugyanis:

egyszer valaki eBay-en 3,2 millió dollárt, azaz úgy 966 millió forintot fizetett az Action Comics No. 1-ért, ami Superman legelső megjelenése volt, szóval ezek alapján eldőlt a vita, hogy Batman, vagy az Acélember értékesebb.

Itt az 1,5 millió dollárért elkelt Detective Comics No. 27:

Borítókép: Illusztráció / via dcuniverse.com

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria