promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több mint 450 millió forintot fizettek egy Batman képregényért
Borítókép:  Illusztráció / via dcuniverse.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy aukción olyan sok pénzt adott valaki azért a képregényért, ami Batman első megjelenését tartalmazza, hogy ezzel rekordot döntött.

A képregényhősök már szinte minden téren meghódították a világot, hiszen a mozikban rengeteg pénzt termelnek a főszereplésükkel készült filmek, az utcán számtalan ember viseli magán a különböző karakterek logóit – akár a testükre tetoválva –, a játékokról, figurákról nem is beszélve, szóval hatalmas a kulturális hatásuk.

A közönséget egyre jobban érdeklik ezek a figurák, így sokan visszatértek a gyökerekhez, és kezükbe kapták képregény formájában is a kedvenceik történeteit – és mivel Batman minden idők egyik legnépszerűbb alakja, így nem meglepő, ami most egy aukción történt.

Batman 1939-ben, a Detective Comics 27. számában mutatkozott be először, ez a képregény pedig elképesztően ritka, főleg jó állapotban. Most egy árverésen csodával határos módon felbukkant belőle egy 7.0-s értékelésű példány – ilyenből csak kettő létezik a világon –, amit végül 1,5 millió dollárért, vagyis több mint 450 millió forintért vitt el egy szerencsés gyűjtő, így ez lett minden idők legdrágábban elkelt Batman-képregénye.

Felfoghatatlanul nagy összegről van szó, de érdekes módon még így is egész jó befektetésnek minősül ez az üzlet, hiszen ennél jóval többet fog érni évek múlva, ha sikerül vigyáznia rá a győztesnek.

Előtte amúgy 2010-ben 1 millió dollárt adtak egy másik kiadásért, amiben szintén szerepelt Batman, de ez még semmi, ugyanis:

egyszer valaki eBay-en 3,2 millió dollárt, azaz úgy 966 millió forintot fizetett az Action Comics No. 1-ért, ami Superman legelső megjelenése volt, szóval ezek alapján eldőlt a vita, hogy Batman, vagy az Acélember értékesebb.

Itt az 1,5 millió dollárért elkelt Detective Comics No. 27:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás