promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország ilyet még nem látott: egy szörföző vaddisznó halad lefelé a Dunán - fotó
Borítókép:  Forest Simon / Unsplash.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dunai horgászok kapták lencsevégre a különös jelenséget.

Mindig különleges dolog, ha egy szárazföldi állat úgy próbál átkelni a vízen, hogy egy csepp víz se érjen a bundájához. Nemrégiben például egy jávorszarvas gondolta azt, hogy lemásolja Jézus egyik csúcsmutatványát, és elkezd a vízen járni. A történést videóra vették, feltöltötték a Tik-tok-ra, majd a hír végigsöpört az egész interneten.

Annak pedig, hogy egy állat szördeszkára áll, és megpróbálja meglovagolni a hullámokat, szinte külön műfaja van. A vaddisznók például előszeretettel állnak deszkára, ők a legbátrabb állatok. A kecskék, a kutyák és a macskák is előkelő helyet foglalnak el a szörföző állatok listáján.

A leghíresebb szörföző disznó amúgy Kama, aki Hawaii-on él, így számára mindig minden körülmények között biztosítottak a hullámlovaglás feltételei. 

Hawaii-on szinte minden sarkon szörfüzlet van, és nem találsz olyan embert vagy állatot, aki életében ne állt volna már egyszer a hullámok közepén egy deszkán.

Magyarországon azonban nincsenek ideális körülmények, még szörfkishatalom sem vagyunk, szördeszkát pedig aztán végleg ne keressünk, minden ezredik sarkon sem, vállalkozó szellemű vaddisznóink viszont akadnak. Dunai horgászok az Index-nek küldtek be egy képet, amin az látszik,

hogy egy vaddisznó saját magának applikált egy "szörfdeszkát" és azon egyensúlyozva csurog szépen lefelé a Dunán.

Valószínűleg ilyet százévente egyszer ha látunk.

Frissítés: mint utólag kiderült, a kép Lengyelországban készült, és egy szobor, amelyet egy éppen bezárt vendéglő mellől hoztak el. Pedig az Index egész más képaláírással kapta a képeket, így ők is és mi is elhittük, hogy a Dunán lévő vaddisznóról van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás