promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szépség és tragédia: 35 éve nyert szépségversenyt Molnár Csilla
Borítókép:  ROBERT JAGER / APA-PICTUREDESK
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1985. október 5-én nyerte el a Magyarország szépe címet, Molnár Csilla. A 16 éves szerény, fonyódi lány élete azonnal megváltozott, de a szó rossz értelmében. A hajszolás, a mentális problémák és a konfliktusok, kilenc hónappal a verseny után öngyilkosságba kergették a „királylányt”.  

Talán már az egész világ ismeri Molnár Csilla szépségkirálynő történetét. A fiatal lány 1985-ben, az akkor 50 év után újra megrendezésre kerülő Magyarország szépe versenyen csupán játékból indult el, barátnője javaslatára. Egy interjúban a fiatal lány arról mesélt, hogy mindenféle cél nélkül érkezett a versenyre, amit édesapja eleinte még ellenzett is.  

Csilla legnagyobb meglepetésére megnyerte a versenyt, ami teljesen felforgatta mindennapjait. Hétköznapi életet maga mögött kellett hagynia, magántanuló lett, a médiában szerepeltették, ezzel együtt pedig problémák és folyamatos konfliktusok áldozatává vált. 1986-ban harmadik helyezést ért el, a Miss Európa-versenyen, de ekkor már fizikailag és mentálisan teljesen kimerültté vált.  

1986. július 10-én délután szülei házában vetett véget életének. A halál oka gyógyszertúladagolás volt.  

A szépségkirálynő halála és története az egész országot megrázta. Többen, köztük Friderikusz Sándor műsorvezető és publicista könyvet, Homonyik Sándor pedig dalt írt Csilláról, „Álmodj királylány” címmel.  

Ha bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhat információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás