promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ hét legcsúnyább kutyája – videó
Borítókép:  Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szépség belülről fakad. Különösen igaz ez a mondás azok a kutyafajták esetében, akiket az anyatermészet nem áldott meg zabálnivaló pofival, puha pelyhes bundával és ellenállhatatlan tekintettel. Persze nem lehetünk ennyire felszínesek. Na, de lássuk a nem annyira attraktív ebek listáját.

A bedlington terrier valamilyen fura oknál fogva a kutyadivat egyik legnagyobb áldozata. Nem tehet róla, de leggyakrabban a trendnek megfelelően tipikus fazonra nyírt bundájába csomagolva találkozhatunk vele.

Így viszont szegényke inkább hasonlít egy nyámnyila bárányra, mintsem egy belevaló ebre.

Az ír farkaskutya sem akkor állt sorba, amikor a szépséget osztották. Ellenben pompás vadászkutya és hű társ. Első ránézésre viszont egy torzonborz, kócos, helyenként fakó, durvaszőrű eltévedt eb képét árasztja magából.

A viharvert külső mindenesetre érző szívet rejt.

A bullterrier talán a legmegosztóbb kutyafajták egyike. Még szerencse, hogy a szépség relatív. Mindenesetre ezt a csahos pajtást igencsak furcsa ábrázattal látta el az élet. Ilyen arcberendezkedéssel még csak hasonló kutyát sem találunk a Földön.

Lehet, hogy a Bullterrier valamilyen idegen entitás lenne?

A komondort csak azért nem tudnánk összekeverni egy felmosóronggyal, mert szereti hallani a hangját. E kutyafajta esetében még azon is gondolkodni kell, hogy hol végződik, illetve hol kezdődik a jószág. A raszta tincsei zabolázatlanul lógnak az éterben.

Persze, megértjük, ha valakinek a komondor a szíve csücske, mivel ez az eb rendkívül egyedülálló a maga nemében.

Egy nápolyi masztiff igazán tekintélyt parancsoló jószág. Hatalmas behemót, masszív, izmos kutya. Az ábrázata sem túl barátságos, rengeteg redő és ránc cicomázza. Na, de nem ám apró szarkalábakról van szó a nápolyi masztiff esetében. 

A mexikói kopaszkutya esetében nem kérdés az ízlésromboló kinézet. Bőrük egyenetlen, olykor foltos is és szőr csak a fejük búbján terem. Ezt a kutyafajtát bátran indítják az egyre népszerűbb versenyeken, ahol a legcsúnyább kerül ki győztesen.

De mégsem ez a fajta viszi a prímet, na de akkor mégis melyik? 

A kínai meztelen kutya a válasz az utóbbi kérdésre. Az ő esetében a csúnyasági faktor már-már erény és büszkeség. Ha bármelyik kutyafajta híres a rondaságról, akkor ő bizony nagyon híres.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás