promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szilágyi István unokája felkereste Jolika nénit, ám a találkozó botrányba fulladt
Borítókép:  Szilágyi István özvegye, Jolika néni. Forrás: hirvilag.hu.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szilágyi István unokája, Nándi, édesanyjával és nevelőapjával érkezett Budapestre.

Nagyon nehéz helyzetben van Szilágyi István özvegye, Jolika néni. Nem elég, hogy hatalmas adóságokkal küzd, egy ideje egy részeg férfi is zaklatja.

Ezekben a nehéz időkben érkezett Budapestre Szilágyi István unokája, Nándi, és családja, akiknek az első útja a temetőbe vezetett, ahol a fiú három szál fehér rózsát helyezett a sírra.

„Sajnáltam, hogy nem lehettem itt a papa temetésén, de a levél, amit írtam és felolvastak a búcsúztatón, mindent elmond a szeretetemről és a fájdalmamról. Ő egy nemzeti kincs volt, sokan nőttek fel a filmjein és én is sokat köszönhetek neki”

– mondta a fiú a Blikknek.

A család ezután felkereste Jolika nénit, aki nagyon örült a találkozásnak.

„Ölelt, puszilt, boldog volt, hogy ott vagyunk. Elmentünk a közeli cukrászdába, ahol elmondta a mama, hogyan telnek a napjai, hogyan érzi magát. Apa egyik régi barátja – aki szinten velünk volt – a kapcsolattartó, beszélt már vele, és üzent is a mamának, aki nagyon meglepődött a hírek hallatán, mert eddig semmilyen információ nem jutott el hozzá a fiával kapcsolatban. Pár bizalmas dolgot sikerült elmondanunk a mamának, ám sajnos nem tudtunk sokáig beszélgetni”

– tette hozzá a portálnak Nándi.

A beszélgetés közepette váratlan és félelemkeltő látogatók érkeztek. Ekkor derült ki, hogy ők Jolika néni segítői.

„Megdöbbentő és felháborító volt, amit történt. Számomra akkor derült ki, hogy van egy fiatalkorú srác, aki beköltözött a mamához, apa szobájába. Az idősebb férfi pedig döntés elé állította a mamát: válasszon közte és köztünk, miközben kiabálva sértegetett, többek között idiótának nevezett minket. Nem elég, hogy a magát biztonsági embernek nevező férfi azt mondta, a mamát a saját rokonaitól is meg kell védeni, amikor mentünk el, fotókat készített rólunk és az autónkról, míg a segítő órákkal később a közösségi oldalán azt állította, ki akarjuk semmizni a mamát, aki csak azért tartott velünk, mert megfélemlítettük. Ez mind hazugság! Nem akarunk mi semmit, csak a mamát biztonságban tudni. Én viszont tényleg megijedtem, olyan fenyegetően léptek fel ellenem. Egyedül nem is mernék többet odamenni...”

 – tette hozzá Nándi, aki nem érti, hogy miért támadják őt és a családját.

A fiú édesanyja, Kolli a következőket fűzte hozzá:

„Minket kért számon, hogy miért nem segítettünk eddig. Szerettük volna normálisan elmondani, hogy például amikor korábban István fia börtönben volt, a párom járt hozzájuk fát vágni, hogy tudjanak fűteni. Éreztük, hogy amíg ezek a számunkra idegenek ott vannak, nem tudunk a mamával nyugodtan beszélni. Az a férfi megsértette a személyiségi jogainkat, amikor hazudott rólunk, és közzétette a ház biztonsági kamerájának felvételeit. Elég ideig tűrtük a mocskolódást, jogi úton veszünk elégtételt mindenért”.

A Ripostnak sikerült megszólaltatni Jolika nénit, aki csak fiáról, Péterről beszélt a lapnak:

„A temetés óta színét sem láttam Peti gyerekkori barátjának, aki még előtte hozott egy papírt, ami a kapcsolattartási kérelem volt. Azt kellett volna aláírnom, de ő azt mondta, hogy majd ő lesz a kapcsolattartó és mindent elintéz. Fogalmam sincs, hogy végül mi történt, ahogy azt sem tudom, hogy a fiam kapott-e tisztasági szereket, kávét vagy éppen cigit a barátjától. Kaptam hírt a fiamról! Jól van, sikerült beilleszkednie, és a körülményekhez képest jól érzi magát. Arra is ígéretet kaptam, hogy újra elküldik nekem azt a kérelmet, és ha ez elrendeződik, végre küldhetek be Petinek csomagot. Nem akarom, hogy azt gondolja, elfelejtettem őt! Azt már tudom, hogy a nyomozás végéig nem írhatok neki levelet, nem beszélhetek vele telefonon, és szó sem lehet arról, hogy meglátogassam és ebbe bele is tudok törődni. Nem hagyom el magam, hiszen az életnek mennie kell tovább. Türelmesen kivárom, amíg bemehetek hozzá, mert szeretnék a szemébe nézni. Hallanom kell, hogy mit gondol a történtekről most, hogy megkapta a szükséges kezeléseket és képes tiszta fejjel gondolkodni arról, amit tett”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás