promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kovács András Péter végig azt hitte, hogy koronavírusos
Borítókép:  Dumaszínház
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aztán megcsináltatta a tesztet, ami negatív lett. KAP el is mesélte a teljes történetet a közösségi oldalán.

A koronavírus egy kicsit mindenkit hipochonderré tehet. Bár magát a pszichés zavart nem szabad csak erre korlátozni, de a lényeg, hogy simán be tudjuk képzelni azt, hogy koronavírusosak vagyunk, mikor nem is. Ez ismét aktuális lesz, ha majd a nyakunkba szakad az influenza járvány.

Kovács András Péternek gyomorproblémái voltak, ami tényleg csak gyomorrontás volt, de humorista mégis elkezdte bebeszélni magának, hogy lehet koronavírusos.

„Múlt hét elején hajnalban hasmenésre ébredtem. Valami rosszat ettem, gondoltam. De nem. A hasmenés 12 órán át tartott. Délután már tudtam, hogy nem kaja, hanem valami vírus. Levert voltam. Lázam nem volt. Nem jártam külföldön, nem érintkeztem olyannal, akiről azóta kiderült volna, hogy koronavírusos. Felléptem szabadtéren, és utána fényképezkedtek velem, álltam sorban büfében, fürödtem a Balcsiban – éltem és dolgoztam, ahogy mások”

- kezdte a meséjét KAP, aki tudta, hogy a hasmenésnek ezer más oka is lehet, de mivan, ha mégis az, így hívta a háziorvosát, aki közölte vele, hogy jelenleg otthon kell maradnia, mivel az antitestek megjelenéséhez 7-10 nap kell, és utána lehet megcsináltatni a vértesztet.

„Figyeltem a tüneteimet. mértem a testhőmet. A gyomrom egy hétig nem jött rendbe. Délutánra minden nap elfáradtam. Hőemelkedésem sose volt. Közben győzködtem magam, hogy ez nem az, miért lenne az, én aztán nem leszek az az ember, aki egyet köhint, és máris beparázik, óvatos vagyok, de nem hipochonder, hasmenést bármilyen vírus tud okozni, sőt. Valószínűleg rossz helyen kortyoltam bele a Balatonba”

- írta a humorista, aki ezután abszolút nem fogta vissza magát, és elment forgatni, fotózásra, de még a nagyszüleivel is találkozott. Egyszerűen nem akart felesleges pánikor kelteni. Végül a tesztje negatív lett, viszont KAP-nak mégis van bűntudata, és azt mondta, ebbe többet nem megy bele, és inkább lefújja még az előadásokat is.

„A történet tanulsága számomra: bár próbáltam győzködni magam, hogy egy kis vírusos hasmenés és láz nélküli levertség még nem COVID, ahogy két köhintés sem az, őszintén szólva nem sikerült meggyőznöm magam. Amíg a teszt el nem készült, végig volt némi bűntudatom, ahányszor emberek közé mentem. Próbáltam altatni a lelkiismeretemet: sok mindentől lehet hasmenésem, nem maradhat el előadás, 4 méterre vagyok a közönségtől, le van szervezve a Comedy Centrallal egy fotózás stúdióstul-stábostul, sok szereplővel, amit nem lehet csak úgy áttenni, satöbbi, satöbbi, de sajnos nem az a típus vagyok, aki le tudja lőni a lelkiismeretét. És lám, a végén nekem lett igazam, nem vagyok beteg, hogy is lennék, honnan is kaptam volna el, mégis – most valószínűleg elmondhatatlanul haragudnék magamra, ha azokat az embereket, időseket és ismeretleneket, hátamat lapogatókat és gyanútlanokat, akikkel az elmúlt tíz napban találkoztam, végigfertőztem volna. Konklúzió: hívhattok paragépnek, de ha legközelebb megint gyanús tünet jelentkezik, el fog maradni egy-két előadás, még akkor is, ha végül kiderül, hogy alaptalanul.”

Jelenleg nem kell pánikba esni, KAP jól van, és hétfőn este fellép az All stars csapattal a Corvin Dumaszínházban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás