promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Istenes Bence kiakadt: „Nem menő másokat bántani!”
Borítókép:  Velvet
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az UNICEF felmérése szerint a magyar gyerekek 88 százalékának van saját profilja a közösségi médiában, és 20 százaléka már volt online bántalmazás áldozata.

Istenes Bence számos levelet kapott már, amiben a fiatalok segítséget kérnek tőle a zaklatások ellen. A műsorvezető éppen ezért vállalta, hogy a #nemvagyegyedül cyberbullying elleni kampányának kiemelt arca lesz. 

„...a netes bántalmazás sajnos egy aktuális és égető probléma... nap mint nap látom a saját szememmel és nagyon sok levelet is kapok ezzel kapcsolatban. És nem azt mondom, h ne mondjuk el a véleményünket, ellenkezőleg!”

– írja az Instagram-oldalán Bence, aki hozzátette, hogy a véleménynyilvánítással addig nincs semmi baja, amíg nem sért, gyaláz másokat. Például ő is szembesült már olyan kommentekkel, amelyek nagyon felkavarták, de volt, hogy családját támadták be.

„Vajon milyen indulatok vezérlik azt az embert, aki a szeretteimnek kíván elmondhatatlanul szörnyű dolgokat csak azért mert nem szimpatizál velem? Ha engem, aki több mint tíz éve a nyilvánosság előtt éli az életét, felzaklattak ezek a támadások, mit élhet át egy gyerek?”

– írja a műsorvezető.

Istenes Bencét különösen zavarja az, hogy a bántalmazók valójában gyávák, gyakran álprofilok mögé bújva, sunyi módon gyalázkodnak. Szerinte a cyberbulling nagyon komoly dolog, épp ezért szeretné minél jobban felhívni a figyelmet ennek fontosságára.

„Egyáltalán nem szeretnék»bezzeg az én időmben«-ezni, de tény, hogy amikor mi voltunk kiskamaszok, akkor – bár sajnos zaklatás más formában akkor is jelen volt – az online bántalmazás mint olyan, még nem létezett. Azóta kifordult a világ a négy sarkából és nagyon nem jó az irány... Elborzadva nézem, hogy olyan videók kerülhetnek fel a netre, amelyekben gyerekek gyerekeket bántanak... Félelmetes világban élünk!!! Az én fiaim ugyan még kicsik, de nagyon remélem, hogy mire őket érinthetné a probléma, addigra ha foglalkozunk vele valamivel jobbá tehetjük a világot és bízom benne, hogy az erőszakot a lehető legjobban sikerül kiszorítanunk a gyerekek életéből...”

– zárta sorait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NEM MENŐ MÁSOKAT BÁNTANI!!! Pedig a netes bántalmazás sajnos egy aktuális és égető probléma... nap mint nap látom a saját szememmel és nagyon sok levelet is kapok ezzel kapcsolatban. És nem azt mondom, h ne mondjuk el a véleményünket, ellenkezőleg! A véleménynyilvánítással addig nincs semmi bajom, amíg nem sért, gyaláz másokat. Ha nem éri el ezt a szintet akkor akár még alpári is lehet. Sajnos én is szembesültem már olyan kommentekkel, amik nagyon felkavartak. Vajon milyen indulatok vezérlik azt az embert, aki a szeretteimnek kíván elmondhatatlanul szörnyű dolgokat csak azért mert nem szimpatizál velem? Ha engem, aki több mint tíz éve a nyilvánosság előtt éli az életét, felzaklattak ezek a támadások, mit élhet át egy gyerek? Szerintem erről beszélnünk kell!!! Különösen zavar, hogy a bántalmazók valójában gyávák, gyakran álprofilok mögé bújva, sunyi módon gyalázkodnak. A cyberbulling nagyon komoly dolog, szeretném minél jobban felhívni a figyelmet ennek fontosságára. Egyáltalán nem szeretnék „bezzeg az én időmben”-ezni” de tény, hogy amikor mi voltunk kiskamaszok, akkor - bár sajnos zaklatás más formában akkor is jelen volt – az online bántalmazás mint olyan, még nem létezett. Azóta kifordult a világ a négy sarkából és nagyon nem jó az irány... Elborzadva nézem, hogy olyan videók kerülhetnek fel a netre, amelyekben gyerekek gyerekeket bántanak... Félelmetes világban élünk!!! Az én fiaim ugyan még kicsik, de nagyon remélem, hogy mire őket érinthetné a probléma, addigra ha foglalkozunk vele valamivel jobbá tehetjük a világot és bízom benne, hogy az erőszakot a lehető legjobban sikerül kiszorítanunk a gyerekek életéből... HA TITEKET IS ÉR BANTALMAZÁS, BARMILYEN FORMÁBAN, HÍVJÁTOK FEL TITOKBAN AZ INGYENES KÉK VONALAT A 116 111-ES SZÁMON ÉS SEGÍTENEK NEKTEK!!! Ne féljetek szólni erről, NEM VAGY EGYEDUL!!!! #unicef

Istenes Bence (@benistenes) által megosztott bejegyzés,

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás