promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem akarták elengedni a mentőt a hamburgerre váró autósok
Borítókép:  Adrian DENNIS / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon felháborító jelenetek játszódtak le Angliában, ahol egy McDonalds-nál ragadt be a mentőautó.

A The Sun számolt be róla, hogy az angliai Wolverhamptonban nagyon szürreális jelenetnek lehetettek szemtanúi az ott tartózkodók. Természetesen az elő szokott fordulni, hogy egy mentő beragad a dugóba. Ha nagyon kilátástalan a helyzet, akkor lehet nem is árt ilyenkor egy újat elindítani másik útvonalon, de hát többségében megoldható, hogy még így is szabad utat tudjanak neki biztosítani, már ha nem a hamburgerükre várnak az emberek.

A videót egy hölgy rögzítette, aki látta, hogy a kígyózó kocsisor mögött ott áll beragadva egy mentő, amit egyáltalán nem akarnak továbbengedni. Az már csak még jobban kiverte nála a biztosítékot, hogy az autósok egy McDonald’s-nál álltak sorba, ahol túlságosan nagy volt a torlódás.

A videót a YouTube-ra hang nélkül kellett feltenni, mivel a nő végig káromkodja gyakorlatilag az egészet, annyira kiakad, de a The Sun cikkében sípolásokkal együtt is fent van.

A lapnak a mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a mentő emiatt valóban késve ért ki a helyszínre, de hála égnek nem olyan esetről volt szó, ahol ez befolyásoló tényező lett volna. A közösségi médiában persze mindenki elküldte melegebb éghajlatra a viselkedni nem tudó autósokat, akiknek fontosabb volt a menü, mint egy emberi élet.

Úgy néz továbbra is fel kell idéznünk az idevonatkozó KRESZ-szabályt:

„A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.”

Múltkor egy Skodás tartott fel egy tűzoltóautót, és mondanunk sem kell, ő sem tette zsebre, amit ezután kapott az internet dühöngő népétől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás