promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Balhé volt: lopáson érték a Stranger Things sztárját
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi évek egyik legjobb sorozatában főszerepet kapó színésznő komoly botlást követett el, amely megakasztotta tündöklő karrierjét.

A 2001-es bolti lopása után Hollywood-tól nem nagyon kapott szerepet Winona Ryder, a második évezred első dekádjának nagyobbik részében egyáltalán nem tűnt fel új filmekben, pedig a kilencvenes években a csúcson volt. Feledhetetlent nyújtott a Beetlejuice-ban, illetve az Ollókezű Edwárdban és a Gyilkos játékokban is. 1993-ban és 1994-ben kétszer is Oscar-díjra jelölték a Kisasszonyok-ban és az Ártatlanság kora című filmben nyújtott alakításaiért.

Nem túlzás azt állítani, hogy igazi popkulturális ikonná vált, amikor bekövetkezett az összeomlás. 

Egészen 2006-ig kellett várni, hogy visszatérjen a mozivászonra, ekkor Keanu Reeves partnereként tűnt fel a Kamera által homályosan című filmben. 2010-ben pedig szerepelt egy nagysikerű filmben is már, Aronofsky Fekete hattyújában. De egészen 2016-ig kellett újra várnia, hogy visszaérjen a csúcsra, ekkor startolt ugyanis a nyolcvanas évek dicshimnuszát zengő sorozat, a Stranger Things.

De mi is történt valójában?

2001-ben a színésznő körülbelül ötezer dollár értékben tulajdonított el cuccokat egy méregdrága Beverly Hills-i üzletből. A tételek között volt egy körülbelül 300 ezer forintot érő kasmírpulcsi is. Ryder-t később őrizetbe is vették. A publikum nagyon furcsállotta a színésznő nem mindennapi tettét, hiszen csupa olyan dolgot tulajdonított el, amit simán megengedhetett volna magának.

A történés után több pszichológust is megkérdeztek, hogy vajon mi állhatott Ryder lopása mögött. A szakemberek szerint valószínűleg kleptománia, hiszen a színésznő úgy vágta ki a tárgyakból a címkéket, hogy azok használhatatlanná válltak, így valószínűleg csak az otthoni gardróbjába kerültek volna be porfogóként.

Az őt elcsípő biztonsági embernek a helyszínen úgy érvelt, hogy mindez szerepgyakorlás volt, és igazából nem is akart semmit ellopni. Később pedig azt nyilatkozta, hogy ezidőtájt depresszióval küzdött, és mindent gyógyszerek hatása alatt cselekedett. Egy későbbi interjúban pedig azt is elárulta, hogy Dr. Jules Mark Lusman-tól kapta a készítményeket. Az orvosról később amúgy kiderült, hogy évekig csalt ki pénzt hollywoodi hírességektől a praktikáival, az orvosi kamara később ki is zárta őt a soraiból.

A színésznő végül három év felfüggesztettet kapott, illetve egy kevés pénzbüntetést. A karrierje viszont csorbát szenvedett egészen a Netflix-es nagy dobásig...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás