promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Patkányok festenek képeket, az emberek pedig vásárolják azokat, mint a cukrot
Borítókép:  Smalljoys.tv
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tündéri alkotások, tündéri élőlényektől.

„Sose engedd, hogy az alapján ítéljenek meg, ahonnan jöttél. A korlátokat te húzod meg”

– hangzott el a Lecsó című mesében.

De mi történik akkor, ha fakanál helyett egy patkány az ecsethez nyúl? És hogy erre valaki felhúzzon egy jól menő bizniszt?

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy patkányművészeti vállalkozásnak a tulajdonosai, de Steph Toogood igen. 

A kis vállalatot elsősorban a véletlen alakítgatta. Steph-nek sajnos szomorú végső búcsút kellett vennie egyik kedvencétől, név szerint Jack-től, aki nem ébredt fel egy sürgős műtét után az altatásból. Steph öleb patkánya elvesztését követően jött rá, hogy milyen klassz lenne egy személyes emlék barátjáról. Ezután kerültek képbe a minivásznak és a festékek ötlete. A kész festmények mellé egy-egy képet is készített kedvenceiről még személyesebbé téve a relikviákat, merthogy Steph egyébként hobbifotós is.

Az alkotások felkerültek az internetre, majd rövid időn belül annyira népszerűek lettek, hogy vírusként terjedtek az egész neten.

Így derült fény arra, hogy egy patkányművészeti vállalkozásnak is van helye a piacon.

És hogy kell mégis mindezt elképzelni a valóságban? Hogy néz ki egy festészeti absztrakció patkánynyelven?

A művészi klubot tizenkét patkány cimbora alkotja, akik elsősorban persze barátok és csak másodsorban festők. Steph Toogood igazi patkányrajongó, és fő célja, hogy közelebb hozza az emberek szívéhez a patkányokat, mint háziállatokat.

Az üzlet pedig nagyon beindult, az emberek szinte sorban állnak a termékekért. Így a portfólió folyamatosan bővül, és a festmények mellett már kulcstartókat, bögréket és egyéb patkányos csecsebecséket is lehet rendelni a kis művészektől az Etsy.com-on.

Kép: Facebook

(via Twentytwowords)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás