Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Végrehajtóval fenyegetik Szilágyi István özvegyét

Végrehajtóval fenyegetik Szilágyi István özvegyét

Színes

Végrehajtóval fenyegetik Szilágyi István özvegyét

Színes

Helmeczi Benjamin 13:13

Humenyánszky Joli néninek most nemcsak férje halálát kell feldolgoznia, de az évek alatt összegyűlt, otthonukat terhelő adóssággal is egyedül kell megküzdenie.

Szilágyi István özvegye teljesen ledöbbent, mikor meglátta a tájékoztatást, hogy víz- és csatornadíjból több mint 430 ezer forintos elmaradásuk van, és 61 ezer forintnyi szemétszállítási díjjal is tartoznak, amely összegeket, ha sürgősen nem rendeznek, jön a végrehajtó.

Joli néni teljesen kétségbe van esve, hiszen mind ez idáig úgy tudta, hogy a villany feltöltőórás, a vízdíj befizetését pedig a fia rendezte, amit ezek szerint két éve nem tett meg. Joli néni a házra felvett 30 milliós hitelek miatt nem sokkal több, mint 40 ezer forintot kap kézhez a nyugdíjából, ezért nagyon aggódik, hogy elveszíti a házukat.

„Nem akarom elveszíteni az otthonomat! Ha részletfizetést is kérek, elképzelésem sincs, hogy miből törleszthetném a havi részleteket… Legalábbis a következő három hónapban ez biztosan lehetetlen!”

- mondta a Ripostnak könnyeivel küszködve az özvegy, aki csak pár napja tudta meg, hogy a hagyatéki eljárás végéig nem férhet hozzá férje bankszámlájához, amire a jogdíja és a nyugdíja érkezett.

„Voltam a bankban, mert abban bíztam, hogy felvehetem a Pista számláján lévő szerény összeget, de sajnos kiderült, hogy mivel életében nem rendelkezett, és nem jelölt meg engem kedvezményezettként, nem juthatok hozzá egyetlen forinthoz sem. Várnom kell a hagyatéki ügyek lezárásáig, ami – ahogy hallottam – minimum három hónap”

Joli néninek nincs kihez fordulnia ebben a helyzetben, de a Baptista Szeretetszolgálat igyekszik minden segítséget megadni neki.

„Egymásnak adják a kilincset a jó szándékú emberek. Van, aki ruhát hozott, van, aki tartós élelmiszereket, bútort, vagy éppen a szakmai tudását a ház rendbetételéhez. Én igyekszem minden segítséget koordinálni és természetesen azután is Jolika mellett maradok, ha elül az őt körülvevő nagy érdeklődés”

- fogalmazott a Szeretetszolgálat munkatársa, aki mindent megtesz annak érdekében is, hogy valahogy rendeződjön Joli néni anyagi helyzete is, emelett mindenki arra kér, hogy aki csak tud, segítsen neki.

Borítókép: TV2