promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tilla is besokallt: Legyen teljes kijárási tilalom!
Borítókép:  24.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A jó idő beköszöntével egyre többen mennek ki az utcára, a Margit-sziget is folyamatosan tele van a szabadon sportolókkal, családokkal, kerékpárosokkal, és nyugdíjasokkal. Nagyon sok embert idegesítenek azok a felelőtlen társaik, akiket nem érdekel a kijárási korlátozás, és zsúfolt tereken élvezik a tavaszt. Emiatt szólalt fel több hazai sztár is.

Dombóvári István humorista egy olyan fotót posztolt a közösségi oldalára, amin két barátjával ül egy padon, és élvezik a napsütést.

„Öregurak engedélyezett sporttevékenység után, organikus D-vitamin-termelés közben”

- írta a kép mellé, ami teljesen megdöbbentette a követőit. Többen ki is fejtették, hogy ez nem felelősségteljes magatartás a járvány idején. Később a Bors megkereste Dombit, hogy megkérdezzék tőle, miért viselkedett így.

„Az álszentségre szerettem volna felhívni a figyelmet. Azt látom minenhol, hogy ugyanúgy tömve vannak a boltok. Ezt a fotót úgy kell értelmezni, válasz arra, hogy a pestiek megrohamozták a velencei tavat, a Balatont. Figyelemfelketés volt a cél, amivel magamon vertem el a port, de ez még mindig jobb, mintha én fröcsögnék másokra”

- fogalmazott a humorista, aki elmondta azt is, hogy nemrég a YouTube-csatornáján egy jótékonysági akciót szervezett, és az itt összegyűlt 521 ezer forintot az intenzív osztályokra kerülő új gépek beszerzésére fognak fordítani.

Németh Kristóf színész-igazgató még szigorúbban veszi a korlátozást, ugyanis ő még sportolni sem megy ki a szabadba.

„Kötelességünk figyelni egymásra, nem beszélve arról, hogy itt van velem a két gyermekem, és az egyik csupán négy hónapos. Rengeteg mindenről le­mond­tunk, még az olyan, tömegmentesen is végezhető szórakozásunkról, mint a golf, tenisz, horgászás. Jó lenne, ha ugyanezt belátnák a nyílt tereken csoportosuló emberek is, hogy csak a karanténnal és a türelemmel tudunk küzdeni a vírus ellen”

Gregor Bernadettnek muszáj kimennie, hiszen felelős állattartóként le kell vinnie házi kedvenceit sétálni, de mindezt csak hajnalban teszi.

„Mivel két, közepes testű kutyusom van, ezért reggel 6–7 óra között ki szoktam vinni a Tabánba őket. Egy lélek sincs itt kint ennyire korán, ilyenkor le kell futtatni őket. Ennyi szabad levegő kell nekik is, és nekünk, embereknek is. De ilyenkor is ügyelek arra, hogy mindenkivel szemben tartsam a legalább ötméteres távolságot, és hogy véletlenül se simogassa meg senki az állataimat, ahogyan én sem teszem ezt, ha véletlenül odaszalad hozzám valaki más ebe. Sajnálatos azonban, hogy úgy látom, még mindig nem értik sokan, otthon kell maradnunk”

A legélesebben azonban a TV2 műsorvezetője, Tilla fogalmazta meg a véleményét.

„Azt gondolom, hogy egy hónapra elrendelt teljes kijárási tilalom komolyan visszaszorítaná a járványt, s az embereknek nem lenne választása, hogy menjenek-e kirándulni vagy sem. Persze okoskodni sem szeretnék, mert tudom, hogy baromi nehéz lehet kisgyerekekkel a négy fal közé szorulni. Egy szó mint száz, én abszolút kiállok a Maradj otthon felhívás mellett, és tényleg amondó vagyok, hogy jó lenne megérteni mindenkinek, hogy csak akkor és csak annak kellene kimenni, akinek és amikor tényleg szükséges”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

White Mask! #homefashion #coronavirus

Till Attila (@tillattila) által megosztott bejegyzés,

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás