Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

46 ember fertőződött meg egy templomban a lelkész miatt

46 ember fertőződött meg egy templomban a lelkész miatt

Színes

46 ember fertőződött meg egy templomban a lelkész miatt

Színes

Baranyecz János 07:37

Egy dél-koreai templom lelkésze úgy gondolta, hogy a hit, és egy kis sós víz elég lesz a járvány legyőzéséhez, de nagyot tévedett.

A koronavírus-járvány már szinte mindenhol jelen van, és sajnos rohamosan terjed: világszerte már több mint 200 ezer megbetegedést, illetve 8,2 ezer áldozatot számolnak, és ezek az adatok csak folyamatosan növekednek.

Az emberek elkezdtek pánikolni miatta már Magyarországon is, ennek következtében pedig egyre többen követik a megfékezés érdekében javasolt utasításokat, mint például:

  • ha tehetjük, maradjunk otthon!
  • mossunk minél többször, és alaposan kezet szappannal!
  • ahogy tudjuk, kerüljük a tömeget!
  • tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot az emberektől!
  • rendszeresen fertőtlenítsük a használati tárgyainkat!

Úgy látszik, hogy vannak olyan emberek és helyek, ahol nehezen képesek követni ezeket az alapvető lépéseket, ugyanis a Yonhap Hírügynökség értesülései szerint a Dél-Koreában található Kjonggi tartomány egyik templomában szinte pont, hogy az ellenkezőjét csinálták.

A lelkész úgy vélekedett, hogy majd a hittel karöltve egy kis sós víz megóvja a hívőket a koronavírustól, ezért a tömegeket vonzó gyűléseken ugyanazzal a fertőtlenítést nélkülöző eszközzel fújt mindenki szájába a löttyből. Biztosan sokan kitalálták már, hogy mi lett a következménye:

egy hét alatt a 135-ből minimum 46 ember betegedett meg a templomban mindössze két összejövetel során.

Ezek után már azon sem lehet meglepődni, hogy a lelkész, és a felesége is koronavírusos lett. Így alakult ki március 1. és 8. között a tartomány egyik megbetegedési gócpontja. A felelőtlenség miatt a férfi bocsánatot kért, majd kijelentette, hogy vállalja a felelősséget, és visszavonul a válsághelyzet végeztével.

Borítókép: Illusztráció / unsplash.com